Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq förblir på en tjurmarknad trots skatteoro

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on apr 26, 2021
  • För veckan försvagades Dow Jones med 0,46%, S&P 500 med 0,13% och Nasdaq med 0,25%
  • Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq förblir på en tjurmarknad
  • USA:s president Joe Biden planerar en skattehöjning på upp till 39,6%

Wall Streets tre huvudindex stängde högre i fredags efter att företagen fortsatt att rapportera starka resultat under första kvartalet. Trots detta försvagades Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq under veckan som helhet eftersom investerare är försiktiga efter nyheterna om en potentiellt ökad kapitalvinstskatt i USA.

USA:s president Joe Biden planerar en skattehöjning på upp till 39,6% för alla med en inkomst på över 1 miljon dollar, vilket kan påverka aktiemarknaden negativt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Det finns också en osäkerhet om vad som i slutändan kommer att gå igenom i kongressen. Vissa kongressdemokrater, för att inte tala om de flesta republikaner, kommer sannolikt att motsätta sig den föreslagna ökningen. Det råder osäkerhet om när skatten sannolikt kommer att träda i kraft, men skattesatsen skulle sannolikt öka till 28 % snarare än de föreslagna 39,6%,” rapporterade Goldman Sachs.

Samtidigt fortsätter den globala striden mot covid-19-pandemin och Federal Reserve kommer troligen att hålla räntorna oförändrade 2021. Den amerikanska ekonomin fortsätter att återhämta sig från pandemin snabbare än många andra länder, och landet publicerade bättre ekonomiska uppgifter än väntat förra veckan.

USA rapporterade de preliminära uppskattningarna av PMI i april. Tillverkningsindexet nådde 60,6 medan serviceindexet nådde 60,4. De amerikanska beslutsfattarna sa att de kommer att fokusera på att se till att arbetsmarknaden återhämtar sig fullt trots inflationsproblemen.

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq är kvar på en tjurmarknad, men Wall Streets tre huvudindex uppåtriktade potential är fortfarande begränsad.

S&P 500 föll med 0,13% på veckobasis

Förra veckan försvagades S&P 500 (SPX) med 0,13% och stängdes till 4 180 punkter. Detta är S&P 500:s första vecka på minus sedan veckan som slutade den 19 mars, men för närvarande finns det ingen risk för att den positiva trenden ska vända.

Datakälla: tradingview.com

Om priset sjunker under 4 000 punkter så skulle det vara en stark säljsignal och då ligger vägen fri ned till 3 900 eller till och med 3 800 punkter.

DJIA föll med 0,46% förra veckan

Dow Jones Industrial Average (DJIA) försvagades med 0,46% förra veckan och stängdes till 34 043 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 34 500 punkter skulle det vara en hausseartad bekräftelse för Dow Jones Industrial Average (DJIA). Om priset å andra sidan sjunker under 33 000 punkter så skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då vara cirka 32 000.

Nasdaq Composite sjönk med 0,25% under veckan

Nasdaq Composite (COMP) tappade 0,25% på veckobasis och stängde till 14 016 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Detta index fortsätter att handla över 14 000 punkter, men om priset sjunker under 13 500 skulle det vara en stark säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 13 000 punkter.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust