Silverpriset: Viktiga nivåer med stigande amerikanska obligationsräntor

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on apr 29, 2021
  • Silverpriset har varit intervallbundet i två veckor mellan 26.50 och 25.75 dollar.
  • Med de stigande amerikanska statsräntorna är det troligt att bryter ut nedåt inom kort.
  • Kinas PMI för tillverkning kommer att erbjuda ytterligare ledtrådar för silverprisets riktning.

Silverpriset fortsätter att handlas inom ett intervall efter Federal Reserves räntebeslut. Metallen sjönk med 1,02% till 25,93 när de amerikanska obligationsräntor steg.

Silverpriset

Federal Reserves räntebeslut

På onsdagen lämnade den amerikanska centralbanken räntorna oförändrade. Genom att bibehålla en återhållsam ton indikerade de att de kommer att fortsätta med sin aggressiva penningpolitik tills den ekonomiska återhämtningen är fullbordad. Bankens ordförande Jerome Powell noterade också att återhämtningen fortfarande är ojämn.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Efter Feds beslut har de amerikanska obligationsräntorna återhämtat förra sessionens förluster och stiger mot rekordhöjderna runt 1,70 som nåddes för två veckor sedan. I skrivande har de 10-åriga amerikanska statsräntorna ökat med 3,86% till 1,67. Ökningen har erbjudit ett visst stöd till den amerikanska dollarn, som har stigit med 0,11% till 90,69. Priset ligger dock fortfarande nära dagens lägsta värde på 90,42, vilket var den lägsta nivån sedan den 26 februari. Försvagningen av dollarn har stöttat silverpriset, men med de stigande statsräntorna kan ädelmetallen få se priset sjunka inom kort.

Silverpriset reagerar också på de första preliminära amerikanska BNP-uppgifterna. Enligt amerikanska Commerce Department expanderade BNP med en årlig takt på 6,4%. Detta är högre än 4,3% under Q4 2020. Investerare som vill köpa silver är nu nyfikna på hur Kinas tillverknings-PMI kommer att påverka priserna, baserat på metallens roll inom industrin. Uppgifterna, som förväntas imorgon fredag, förväntas landa på 51,7 jämfört med mars 51,9.

Silverpriset: tekniska utsikter

På onsdag började silverpriset stiga från 25,84 som lägst under dagen till 26,48 tidigt idag. I skrivande stund har det sjunkit med 1,02% till 25,93. På 4-timmarsdiagrammet handlas det under de 25- och 50-dagars exponentiella glidande medelvärdena. Det har framför allt varit intervallbundet mellan 26,50 och 25,75 i två veckor nu.

Enligt min åsikt kommer silverpriset att förbli intervallbundet på kort sikt innan det bryter ut nedåt. Ett steg under 25,50 kommer att signalera en baisse breakout. Under den punkten kommer nästa mål att vara den psykologiska nivån 25,00 och det lägre 24,68. Denna prognos ogiltigförklaras dock om priserna bryter över motståndsnivån vid 26,50. Om det händer kommer tjurarna att sikta mot 27,00.

Silverpriset
Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust