Ska jag investera i Amazon-aktier efter att Morgan Stanley höjde sitt kursmål till 4 500 dollar?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on apr 30, 2021
  • Amazon rapporterade bättre resultat än väntat för första kvartalet.
  • Morgan Stanley höjde sitt kursmål från 4 200 till 4 500 dollar.
  • Barclays höjde sitt kursmål från 3 860 till 4 300 dollar.

Amazons aktier har stigit över 3 500 dollar efter bättre resultat än väntat under första kvartalet och enligt den tekniska analysen kan aktierna i detta företag stiga ytterligare.

Grundläggande analys: Amazons verksamhet fortsätter att växa snabbt

Amazons verksamhet fortsätter att växa snabbt och företaget har blivit en huvudsaklig leveranskanal för många konsumenter under covid-19-pandemin. Amazon rapporterade första kvartalets resultat denna vecka. De totala intäkterna har ökat med 43,7% på årsbasis till 108,52 miljarder dollar medan GAAP EPS var 15,79 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De totala intäkterna ökade mer än väntat (+3,89 miljarder dollar), och företaget förväntar sig att denna trend kommer att fortsätta när vi går in i återhämtningsfasen efter pandemin. Analytikföretagen är fortfarande positiva till Amazon efter Q1-rapporten. Wedbush behöll sin ”köp”-ranking med ett prismål på 4 300 dollar medan Morgan Stanley höjde sitt mål från 4 200 till 4 500 dollar.

”Vi tror att många investerare förväntade sig att företaget skulle ge en prognos med en successiv nedgång i intäkter och lönsamhet, men Amazon överraskade genom att förutspå sekventiell tillväxt för försäljningen, och endast en blygsam 10% sekventiell nedgång (i den övre änden av ledningens prognosintervall) för rörelseresultat,” säger en analytiker från Wedbush.

Barclays höjde sitt prismål från 3 860 till 4 300 dollar med förväntningar om att Amazon kommer att fortsätta att erbjuda starkt långsiktigt värdeskapande. Det går också rykten om att Amazon kan meddela en efterlängtad aktiesplit, men det är fortfarande inte bekräftat.

Amazon befinner sig i en bra position för att expandera både sin detaljhandel och sitt AWS-molntjänstesegment, och med nuvarande aktiekurs kan Amazon vara en mycket bra kortsiktig investering. Jag betonar kortsiktig investering, för med ett marknadsvärde på 1,74 biljoner dollar är denna aktie inte undervärderad och risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare och det finns bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu.

Teknisk analys: Tjurarna har fortfarande kontroll över prisutvecklingen

Dataklla: tradingview.com

Amazons aktier har haft en stigande trend sedan början av april 2020 och den tekniska bilden visar att priset kan bryta över motståndet vid 3 600 dollar inom kort. Om priset stiger över 3 600 dollar skulle det vara en signal att handla med Amazon-aktier och då ligger vägen fri upp till 3 800 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 3 200 dollar så skulle det vara en stark säljsignal och nästa mål kan då vara cirka 3 000 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust