USD/CNY i fritt fall efter stark PMI-data från Kina

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son och brorson… read more.
on apr 30, 2021
  • USD/CNY har fallit i fem raka dagar efter de senaste kinesiska PMI-uppgifterna.
  • Data från China Logistics och Markit avslöjade att PMI ligger över 50.
  • Uppgifterna kom en dag efter att USA publicerade starka BNP-uppgifter.

USD/CNY-priset sjönk för den femte dagen i rad när marknaden reagerade på de senaste amerikanska BNP- och kinesiska PMI-uppgifterna. Det handlas till 6,4680, vilket är 1,70% under den högsta punkten i mars i år.

USD/CNY
USD/CNY

Kina rapporterar stark PMI för tillverkningssektorn

Kina är världens största tillverkare. Landets företag säljer allt från västar till komplicerade produkter som iPhones och bilar. Därför ägnar marknaden stor uppmärksamhet åt tillverknings- och tjänstedata från landet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Två rapporter som publicerades igår visade att landets tillverkningssektor förblev stabil i april när den globala efterfrågan ökade. Enligt China Logistics minskade tillverkningsindustrins PMI från 51,9 i mars till 51,1 i april. Denna nedgång var värre än den genomsnittliga uppskattningen på 51,7. Icke desto mindre har PMI legat över 50 i månader, vilket är ett tecken på tillväxt.

En separat rapport från Markit visade att tillverknings-PMI steg från 50,6 i mars till 51,9 i mars. Detta var bättre än medianuppskattningen på 50,8. Den icke-tillverkande PMI:n sjönk till 54,9 medan komposit-PMI sjönk till 53,8.

USD/CNY-paret reagerar också på de relativt positiva BNP-uppgifterna från USA och Federal Reservs räntebeslut. På onsdagen lämnade centralbanken räntorna och tillgångsköpsprogrammet oförändrade trots att ekonomin fortsatt att göra det bra. Banken lät också återhållsam och sa att den kommer att behålla dessa policyer intakt ett tag framöver. Detta pressade tillväxtmarknadsvalutor, som den kinesiska yuanen, sydafrikanska randen och mexikansk peson, högre.

Senare idag kommer paret att reagera mildt på de senaste uppgifterna om personliga inkomsterna och utgifterna i USA. Ekonomer förväntar sig att uppgifterna visar att den personliga inkomsten ökade med 20,3% i mars medan utgifterna ökade med 4,1% på grund av stimulanspaketet.

USD/CNY-prognos

USD/CNY
USD/CNY teknisk graf

Det fyra timmar långa diagrammet visar att USD/CNY-paret har haft en stark fallande trend på senare tid. Denna nedgång har stöttats av det 28-dagars vägda glidande genomsnittet. Paret ligger också mellan 61,8% och 78,6% Fibonacci retracement-nivåerna. Därför är vägen för minst motstånd för paret lägre. Ändå bör handlare använda de riskhanteringsverktyg som tillhandahålls av deras valutamäklare vid handel med paret, eftersom Kina historiskt sett är känt för att ingripa på marknaden för att devalvera yuanen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust