Ethereum kan stiga ytterligare på tjurmarknaden. Här är nästa mål för köpare

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on maj 3, 2021
  • Ethereum har exploderat uppåt i pris sedan början av april.
  • Enligt Two Prime är Ethereum "drastiskt undervärderat" jämfört med Bitcoin.
  • Om priset stiger över 3 000 kan nästa prismål ligga runt 3 200 eller till och med 3 500 dollar.

Ethereum var en av de bäst presterande kryptovalutorna på marknaden förra månaden och priset på ETH steg från 1922 dollar till över 2800 dollar som högst i april. Det nuvarande priset ligger runt 2 940 dollar och enligt Two Prime är Ethereum fortfarande undervärderat.

Grundläggande analys: Den dagliga volymen för ETH är fortsatt hög

Ethereum har exploderat uppåt i pris sedan början av april och denna kryptovaluta fortsätter att handla på en tjurmarknad. Den dagliga volymen för ETH är fortfarande hög och om den positiva trenden fortsätter kan Ethereum bryta över motståndet vid 3 000 dollar inom kort.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ethereums nätverk fortsätter att se en väldigt hög hashfrekvens och starka nätverksfundament är fortfarande en av de viktigaste egenskaperna för Ethereum. Kryptovalutamarknaden fortsätter att attrahera institutionella investerare och enligt uppgift kommer European Investment Bank att utfärda 121 miljoner dollar i digitala obligationer på Ethereums offentliga blockchain.

Ethereum har väckt stort intresse bland institutionella investerare i år och enligt Two Primer, en tjänsteleverantör som vägleder investerare kring digitala tillgångar, är Ethereum ”drastiskt undervärderat” jämfört med Bitcoin.

”Baserat på vår analys av ETH:s prisutveckling, derivatmarknader och kedjedata, tror vi att ETH har förtjänat en plats, tillsammans med BTC, som en institutionell investering, värdeförvaring och kassareservtillgång,” skrev Two Prime.

Bitcoin har passerat 1 biljon dollar i börsvärde och enligt Two Prime har även Ethereum börjat att attrahera institutionella investeringar i år och har fortfarande stort utrymme för tillväxt. Det är också värt att nämna att ett av de största kryptovalutainvesteringsbolagen i världen, Grayscale Investments, för närvarande innehar fler än 3,2 miljoner ETH, vilket motsvarar cirka 3% av det totala utbudet.

Detta bevisar att även stora aktörer som Grayscale har förtroende för Ethereums framtid, vilket får priset att lyfta.

Teknisk analys: 2 500 dollar representerar en stark supportnivå

Denna kryptovaluta har tagit ett stort steg på kort tid och om du bestämmer dig för att köpa Ethereum (ETH) bör du vara medveten om att priset också kan försvagas från nuvarande nivåer.

Datakälla: tradingview.com

Ethereum handlas för närvarande runt 2 940 dollar och om priset stiger över motståndet vid 3 000 dollar så skulle det vara en signal att handla Ethereum (ETH). Nästa prismål kan då ligga runt 3 200 eller till och med 3 500 dollar. Om priset däremot skulle falla under stödet vid 2 500 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust