Thailand skärper reglerna för att öppna konton på kryptobörser

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on maj 3, 2021
  • Från och med juli kräver AMLO att alla börser använder dip-chip-maskiner för identitetsverifiering.
  • Det innebär att alla användare som vill öppna digitala konton måste besöka börser fysiskt.
  • Kritiker uppger att denna förändring kommer att hämma tillväxten i den framväxande sektorn i landet.

Thailands finansiella vakthundar håller på att införa nya policyer som kräver att kryptobörser verifierar nya användares identiteter personligen. Landets antipenningtvättbyrå (AMLO) kommer att kommer kräva att börser användar dip-chip-maskiner för identitetsverifiering från och med juli 2021. Dip-chip-maskiner skannar ett chip som finns i thailändska medborgares ID-kort.

För tillfället kan nya användare verifiera sina identiteter på kryptobörser genom att skicka in sina dokument online. Men när den nya policyn träder i kraft måste användare som vill öppna ett konto vara fysiskt närvarande för att skanna sina ID-kort för verifiering. Dessa förändringar kan hindra utländska investerare från att använda kryptobörser i landet, eftersom de inte har thailändska ID-kort.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Förmedlare av digitala tillgångar planerar nu att diskutera förändringarna under ett kommande forum som anordnas av Thailand Digital Asset Operators Trade Association. Under detta evenemang kommer deltagarna att ta upp frågor som de kan presentera för relevanta myndigheter, såsom Securities Exchange Commission (SEC) och AMLO.

Det nya systemet för identitetsverifiering kan skada Thailands kryptoindustri

Enligt uppgift hade Thailand 697 780 kryptobörser den 26 april, en kraftig ökning från 160 000 i slutet av 2020. Medan dip-chip-kravets mål är att säkerställa att kryptobörser får korrekt KYC-information från nya användare, så oroar sig branschexperter för att denna förändring kommer att vara skadlig för landets kryptosektor.

Till exempel sade Poramin Insom, grundare och chef för den thailändska kryptobörsen Satang Corp, att de flesta digitala tillgångsbörser i landet fortfarande arbetar för att skala upp sina system för att tillgodose kundflödet när nya kontoanmälningar fortsätter att strömma in. Han noterade att om ansökningsprocessen blir mer komplicerad kan det hämma tillväxten inom kryptosektorn.

Processen att verifiera nya digitala konton i Thailand är redan tidsdryg trots att den är helt elektronisk. Detta beror på att börserna måste granska de inlämnade dokumenten för att säkerställa att de följer SEC:s KYC-regler. Nu riskerar processen att ta betydligt längre tid om varje ny användare fysiskt måste besöka en central för att få sitt ID-kort skannat för verifieringsändamål.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust