Amerikanska IT-mogulen Roman Kropachek auktionerar ut NFT:er värda 288 000 dollar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on maj 4, 2021
  • Kropachek och hans team tillbringade 15 000 timmar på NFT:n "The First House on the Moon".
  • "Corrupted Esthetics"-NFT:erna kommer att kosta ett ETH-belopp motsvarande 36 070 pund.
  • Enligt Kropachek är detta projekt personligt och CleverFiles planerar inte att acceptera krypto.

Roman Kropachek, en känd teknologmillionär som har mer än 20 års erfarenhet av IT, har gett sig in i NFT-sektorn. Enligt ett pressmeddelande som delats med Invezz säljer Kropachek, som också är medgrundare av programvaruutvecklingsföretaget CleverFiles, en NFT vid namn ”The First House on the Moon” på Open Sea-marknaden.

Enligt uppgift kommer denna NFT att säljas till högst budgivare och budgivning börjar på motsvarande 72 070 pund i ETH. Kropachek och hans team kommer bara att behålla ETH-motsvarigheten till det begärda priset (72 070 pund) oavsett det belopp som den digitala 3D-filen inbringar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Han avslöjade för Invezz att de planerar att donera de extra pengar till US Space and Rocket Center Education Foundation. Målet med donationen är att motivera nästa generation av innovatörer och rymdforskare genom att erbjuda dem tillgång till teknik- och matematikkurser.

Kropachek förklarade sitt beslut att ge sig i kast med NFT-världen:

Att experimentera och ta risker är en integrerad del av mitt entreprenörs-DNA. Jag har alltid velat skapa några okonventionella produkter och möjligheten kom med utvecklingen av NFT-konst. Teamet och jag har tillbringat mer än 1 500 timmar totalt på det och det blev faktiskt en användbar ritning för huset med interiör och exteriördesign, rumslayout, material som ska användas och så mycket mer.

Ett djärvt inträde i NFT-branschen

Enligt Kropachek kommer köparen av ”First House on the Moon” inte bara att få originalfilerna utan också kunna njuta av en gratis dagsutflykt till Miami på hans båt som en bonus.

På frågan om han och hans team övervägt att skicka Elon Musk en personlig inbjudan till auktionen – eftersom Musk är ett fan av både NFT:er och resor till månen – sa Kropachek:

Lustigt nog! Det gjorde vi och planerar att skicka en tweet.

Även om NFT:n ”First House on the Moon” ska hjälpa Kropachek att göra sig ett namn inom NFT-scenen är det inte det enda digitala konstverket han tänker sälja. Efter denna auktion väntar försäljningen av en serie ”korrupta” bilder som kallas ”Corrupted Aesthetics”. Serien består av sex bilder som kommer att auktioneras ut för 36 070 pund i ETH per styck på Open Sea-marknaden.

Enligt uppgift skapade Kropachek och hans team denna samling efter ett försök från CleverFiles att återställa data – vilket misslyckades på grund av filfragmentering, oförutsägbara interna kodlabyrinter, versionskompatibilitetsfel mellan Disk Drill och macOS och korrupt datalagring. Resultatet blev slumpmässiga, men ändå distinkta och utsökta bilder.

Innebär dessa auktioner att CleverFiles planerar att lägga krypto i sin balansräkning? Kropachek kommenterade för Invezz att:

Den här kampanjen är ett personligt projekt och experiment för mig. Hittills finns det inga planer för företaget att lägga till kryptovaluta som en transaktionsvaluta i verksamheten.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust