MercadoLibre köper Bitcoin för 7,8 miljoner dollar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on maj 6, 2021
  • MercadoLibre är ännu ett börsnoterat företag som använder BTC som ett sätt att lagra värde.
  • Det är oklart när köpet genomfördes.
  • MercadoLibre kontrollerar den latinska e-handelsmarknaden med ett börsvärde på minst 76 miljarder dollar.

Den latinamerikanska e-handels- och fintech-jätten MercadoLibre (Nasdaq: MELI) har investerat 7,8 miljoner dollar i Bitcoin (BTC). Företaget avslöjade detta i sin resultatrapport för första kvartalet som slutade den 31 mars 2021.

Den senaste prisökningen på kryptomarknaden har fångat många stora företags intresse. Vissa har valt att förbli vid sidlinjen, medan andra har gjort entré på marknaden. MercadoLibre är ett av de företag som öppnade sina dörrar för BTC tidigt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De integrerade Bitcoin på sin betalningsplattform redan 2015. Förra veckan presenterade de sin fastighetsplattform som endast accepterar kryptovaluta. Via denna plattform kommer användarna åt annonser för utvalda fastigheter i Argentina som de kan betala för med krypto, som till exempel Bitcoin (BTC).

Initiativet understryker Mercado Libres ställning till Bitcoin. Det vill erbjuda sina användare – såväl köpare som säljare – fördelarna med kryptovalutatransaktioner, såsom ökad säkerhet, spårbarhet och hastighet.

MercadoLibre driver inte bara ett e-handelscentrerat företag. Utöver sin e-handelsplattform erbjuder de fintech-, logistik- och finansieringslösningar via sina dotterbolag Mercado Pago, Mercado Envios och Mercado Crédito.

Vissa ser fortfarande en investering i Bitcoin som en högriskinvestering. Men idag använder alltfler företag krypto som ett sätt att lagra värde. Även om MercadoLibre investerade hela 7,8 miljoner dollar så är det små summor jämfört med vad andra börsnoterade företag har investerat. Tesla (NASDAQ: TSLA) har investerat minst 1,5 miljarder dollar, MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) har investerat 2,17 miljarder dollar och Square (NYSE: SQ) har investerat 220 miljoner dollar.

Det cirkulerar också obekräftade rapporter om att även JPMorgan Chase (NYSE: JPM) kan anta kryptovaluta genom att lansera en aktivt förvaltad Bitcoin-fond (CRYPTO: BTC). Det skulle vara aktiv förvaltning av en hel portfölj med olika kryptovalutatillgångar, unika och nya koncept på kryptomarknaden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust