Är maj en bra månad att köpa aktier i Apple?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on maj 7, 2021
  • Apples aktier har försvagats från sina senaste toppar över 140 dollar.
  • Morgan Stanley höjde sitt prismål för Apple från 158 till 161 dollar.
  • Raymond James upprätthöll en "köp"-ranking för Apple med ett prismål på 185 dollar.

Apples aktier har fallit från sina senaste toppar över 140 dollar och det aktuella priset ligger runt 128 dollar. Apple rapporterade bättre resultat än väntat för andra kvartalet förra veckan och företaget ökade sin kvartalsutdelning med 7,3%.

Grundläggande analys: Morgan Stanley höjde sitt mål för Apple från 158 till 161 dollar.

Apples aktier handlas under 130 dollar under den första handelsveckan i maj, men enligt den tekniska analysen fortsätter aktierna i detta företag att handla på en tjurmarknad. Investerare säljer teknologirelaterade företag på grund av oron för den stigande räntan i USA och osäkerheten över en kommande jobbrapport.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Investerare har blivit alltmer nervösa efter kommentarer från finansminister Janet Yellen, som sa att FED kan behöva höja räntan. Apple rapporterade sina resultat för det andra kvartalet förra veckan. De totala intäkterna hade ökat med 53,7% på årsbasis till 89,6 miljarder dollar medan GAAP EPS låg på 1,40 dollar.

De totala intäkterna hade ökat mer än väntat (+12,31 miljarder dollar) och företaget förklarade en utdelning på 0,22 dollar per aktie för kvartalet, vilket motsvarar en ökning med 7,3% från den tidigare utdelningen på 0,205 dollar. Bruttomarginalen steg med 42,5% jämfört med Q2 ifjol, medan nettoresultatet mer än fördubblades och steg till 23,6 miljarder från 11,25 miljarder dollar.

Samtliga geografiskt segment kunde rapportera tvåsiffrig tillväxt: Amerika med 34,3 miljarder dollar (+35%), Europa med 22,3 miljarder dollar (+56%), Kina med 17,7 miljarder dollar (+88%), Japan med 7,7 miljarder dollar (+9%) och resten av Asien och Stillahavsområdet med 7,5 miljarder dollar (+94%). En annan positiv nyhet var att iPhone-försäljningen ökade mer än väntat och låg på över 47,9 miljarder dollar i nettoomsättning.

”Vi är stolta över vårt resultat i mars, som inkluderade ett intäktsrekord i samtliga våra geografiska segment och en stark tvåsiffrig tillväxt för samtliga våra produktkategorier, vilket ledde till att vår installationsbas av aktiva enheter steg till en rekordnivå,” sa CFO Luca Maestri.

Apple förväntar sig att denna trend fortsätter under tredje kvartalet och företagsledningen godkände en ökning med 90 miljarder dollar av deras befintliga program för återköp av aktier. Analytikföretag är fortfarande positiva till Apple efter rapporten för andra kvartalet. Raymond James upprätthöll en ”köp”-ranking med ett prismål på 185 dollar medan Morgan Stanley höjde sitt mål från 158 till 161 dollar.

Teknisk analys: Apples aktier fortsätter att handla på en tjurmarknad

Tekniskt sett kan Apples aktier bryta över motståndsnivån vid 140 dollar denna månad. Men om den amerikanska aktiemarknaden går in i en mer betydande korrigeringsfas kan aktiekursen falla till betydligt lägre nivåer.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 135 dollar så skulle det vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 140 dollar. Skulle de stiga över 150 dollar så stöder det fortsättningen av den hausseartade trenden för Apples aktier, men om priset faller under 110 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust