Meme-baserade kryptovalutan Dogecoin (DOGE) överträffar Bitcoin (BTC) sett till ROI

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on maj 7, 2021
  • Dogecoin har registrerat en mycket mer imponerande ROI än Bitcoin.
  • DOGE har ökat med mer än 100% i värde den senaste veckan inför Elon Musks framträdande på Saturday Night Live.
  • DOGEs prisökning innebär att företaget har passerat företag som Ford och Twitter vad gäller marknadsvärde.

Den meme-baserade kryptovalutan Dogecoin (DOGE) har upplevt ett imponerande andra kvartal och ökat med mer än 700% bara den senaste månaden.

Token ligger dock nu före Bitcoin sett till historisk avkastning på investeringen. Det betyder att om man investerat i Dogecoin från början skulle man vunnit mer än de som investerade samma belopp i Bitcoin (BTC) när den släpptes.

Dogecoin har överträffat Bitcoin vad gäller ROI

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt CoinGecko analytics and data aggregator har Bitcoin sett en avkastning på 83,811% sedan myntets lägsta pris någonsin (ATL) på 67,81 dollar i juli 2013. Dogecoin å sin sida har sett en häpnadsväckande RIO på 569 873% sedan dess ATL på 0,0000869 dollar i maj 2015.

Och när man jämför de årliga ROI-uppgifterna mellan de två tokens, kommer de som investerade i Dogecoin också att klara sig bättre. Om en investering gjordes i dem båda ifjol skulle DOGE ha returnerat 22 412% medan Bitcoin skulle ha returnerat 521%.

Analytiker är förvånade över den otroliga avkastningen som DOGE ger sina investerare. Vad som är ännu mer förvånande är det faktum att meme-myntet som skapades som ett skämt klarar sig betydligt bättre än Bitcoin och många andra kryptovalutor med starka projekt som stöder dem.

Prisökningarna påverkas av Elon Musk

DOGE har ökat med mer än 100% i värde bara den senaste veckan. Detta har skett samtidigt som en av dess viktigaste förespråkare Elon Musk förbereder sig för att vara värd för Saturday Night Live. DOGE handlades till 0,70 dollar på tisdag före konsolideringen vid 0,56 dollar.

Elon Musks inflytande för DOGE ska inte underskattas, eftersom dess stigande prisutveckling sammanfallit med hans ökade aktiviteter och tweets kring kryptovalutan.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust