PureCycle Technologies faller kraftigt efter att Hindenburg Research kallat dem för en ”charad”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 7, 2021
  • PureCycle Technologies föll med 26% under förhandeln igår och ytterligare 20% sedan marknaden öppnat.
  • Hindenburg Research säger att PureCycle representerar SPAC-boomens värsta egenskaper.
  • Den korta rapporten på torsdag varnar för att PureCycles finansiella prognoser kan vara överdrivna.

Aktierna i PureCycle Technologies Inc. (NASDAQ: PCT) föll med cirka 26% under gårdagens förhandel efter att Hindenburg Research kallade dem för en ”charad”.

I sin rapport framhöll Hindenburg att PureCycles chefer, inklusive VD Mike Otworth, börsnoterade sex andra företag innan PureCycle. Två av dessa gick i konkurs, tre avnoterades så småningom och det sista såg en nedgång på 95% varefter det förvärvades.

PureCycles finansiella prognoser kan vara överdrivna

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Rapporten varnade också för att PureCycle Technologies finansiella utsikter också kan vara överdrivna. Enligt Hindenburg:

”PureCycle är den senaste SPAC:en med nollintäkter och ESG-tema som offentliggörs med en djärv historia om hur de en dag kommer att revolutionera plaståtervinningsindustrin.”

Nyheten kommer drygt en månad efter att PureCycle gick samman med Roth CH Acquisition 1 (SPAC). Enligt Hindenburgs rapport har PureCycles chefer hittills fått kontantbonusar till ett värde av 5,04 miljoner pund när SPAC-affären slutfördes. De förväntas också samla på sig ytterligare 28,80 miljoner pund i kompensation innan företaget ens genererat en enda cent i intäkter.

Roth är känd för att ha hjälpt flera kinesiska företag med börsnoteringar på de amerikanska börserna. De flesta av dessa företag mötte senare anklagelser om bedrägerier som ledde till kollapser. Roth rankade också dessa företag som ”köp” vid börsintroduktion för att vilseleda offentliga investerare, enligt Hindenburg.

Hindenburgs rapport fortsatte med att säga:

”Enligt vår uppfattning representerar PureCycle SPAC-boomens värsta egenskaper; ett annat typiskt exempel på hur chefer och SPAC-sponsorer berikar sig själva medan de introducerar oprövad teknik och löjliga ekonomiska prognoser på de offentliga marknaderna, vilket gör att detaljinvesterare får ta de slutgiltiga konsekvenserna.”

PureCycle har ännu inte svarat på anklagelsen

PureCycle har ännu inte gjort ett officiellt uttalande som svar. Enligt Hindenburgs expert har företaget, som har sitt huvudkontor i Orlando, problem i laboratorierna men har ännu inte senarelagt planerna på att en börsnotering. PureCycles tryckprocess, tillade experterna, är en ”bomb”.

Förra månaden riktade Spruce Point in sig mot en annan aktör inom plaståtervinningsindustrin, Danimer Scientific, med en ”sälj”-rekommendation. Sedan den 22 april, när rapporten publicerades, har Danimer fallit med 21% på aktiemarknaden.

PureCycle Technologies handlas just nu för 12,61 pund per aktie. Det Nasdaq-noterade företaget börsnoterade i mars med en pris per aktie på 23,27 pund. I skrivande stund har PureCycle Technologies ett börsvärde på 1,80 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust