Dogecoin (DOGE) passerar officiellt Bitcoin (BTC) vad gäller Google-sökningar

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket, snooker och… read more.
on maj 10, 2021
  • Dogecoin, en skämtkrypto från 2013, steg nyligen nära toppen av listan över de största kryptovalutorna.
  • Inte bara det, men myntet lyckades till och med överträffa Bitcoin sett till antalet Google-sökningar.
  • Dogecoin har upplevt en imponerande tillväxt under 2021 som inte verkar stoppa.

I flera år har Bitcoin (BTC) varit den dominerande kryptovalutan på nästan alla sätt. Visst, dess nätverk är inte det mest skalbara eller billiga, men det har alltid varit myntet med det högsta priset, det största marknadsvärde och som kryptoindustrins ansikte dominerade det också sett till Googles sökningar.

Detta förändrades nyligen när det intresset skiftat från Bitcoin till Dogecoin (DOGE) – ett skämtmynt som lanserades 2013 och vars livslängd i bästa fall förväntades vara några månader.

Dogecoins dramatiska 2021

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Historien om DOGE är välkänd nu, eftersom myntet mot alla odds överlevt år efter år nära toppen av kryptoindustrin. DOGE klarade det genom att på något vis bli en lättsam favoritkryptovaluta för hela branschen. Men med Elon Musks stöd och en smart kampanj bakom myntet började DOGE en resa som inte bara ledde till en plats på listan över de 10 största mynten sett till marknadsvärde, utan också till toppen av listan över Google-sökningar vad gäller krypto.

Google Trends-data visar att Dogecoin-sökningarna lyckades få 100 poäng, i motsats till Bitcoins 14 den 9 maj. Perioden som undersöktes var 3–10 maj, och ökningen av antalet DOGE-sökningar har möjligen något att göra med Elon Musks framträdande på Saturday Night Live, som ägde rum den 8 mars. Många vände sig till och med till betting-sajter för att slå vad om Musk kommer att referera till kryptovalutor i sitt tal, och i så fall vilket mynt det skulle bli.

Det visade sig att han nämnde DOGE i slutet av sin monolog och även om DOGE-priset sjönk kort efter talet på grund av att det var översålt lyckades myntet snabbt studsa tillbaka när det ökade intresset och medvetenhet lockade tillbaka köparna. Men DOGEs hela 2021 har varit ganska dramatiskt med massiva sökningar, inköp, omnämningar och mer, så volatilitet är knappast förvånande.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust