Ant Group låter MYbank-användare testa Kinas CBDC

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on maj 11, 2021
  • Utvalda MYbank-kunder kan använda den digitala yuanen via sin bankapp.
  • Ant Groups AliPay-app stöder också digitala yuanbetalningar som en del av den här affären.
  • PBoC och Mastercard diskuterar att introducera den digitala yuanen på den globala marknaden.

Ant Group, ett dotterbolag till det ledande kinesiska multinationella teknikföretaget Alibaba, planerar att låta användare av onlinebanken MYbank testa Kinas centralbanksutgivna digitala valuta. En rapport presenterade den här nyheten den 10 maj och noterade att några av bankens kunder nu kan länka sina konton till Kinas digitala yuan-applikation. Detta alternativ kommer också att vara tillgängligt för användare av Ant Groups AliPay-applikation.

Enligt rapporten har Ant Group en andel på 30% i MYbank och detta partnerskap syftar till att främja testerna av och forskningen kring den digitala yuanen. Genom att utnyttja både AliPay och MYbanks appar vill CBDC få bredare exponering, eftersom MYbank har mer än 35 miljoner kunder. Samtidigt är AliPay en av två ledande mobila betalapplikationer som låter den kinesiska befolkningen göra online-transaktioner sömlöst.

Vill öka användningen av den digitala yuanen

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den här nyheten kommer samtidigt som People’s Bank of China (PBoC) fortsätter att testa den digitala yuanen i olika kinesiska städer , inklusive Shanghai och Shenzhen. Under det senaste året distribuerade myndigheten sin CBDC till ett värde av miljoner dollar via en app kopplad till de sex största statliga bankerna.

I testerna lät PBoC flera kinesiska medborgare att köpa produkter från en mängd fysiska butiker, liksom via JD.coms e-handelsapplikation. Partnerskapet med JD.com såg också företaget betala utvalda anställda i digital yuan.

Även om PBoC för närvarande försöker främja användningen av deras CBDC på hemmaplan, planerar myndigheten att göra utvidgningar globalt. Enligt uppgift diskuterar PBoC med Mastercard för att göra den digitala yuanen till en global valuta.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust