Därför föredrar Ackman aktier i Domino’s Pizza istället för Starbucks

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Mr. Khan är universitetsutbildad inom folkhälsa men hans passion ligger inom handel. Redan i tonåren började han skriva om och handla… read more.
on maj 13, 2021
  • Pershing Square ersatte sin andel i Starbucks med en andel på 6% i Domino's Pizza.
  • Hedgefonden började köpa Domino's Pizza för cirka 234,66 pund per aktie.
  • Detaljhandeln, restaurang- och hotellbranschen är Pershing Squares största fokus just nu.

Miljardärinvesteraren Bill Ackman meddelade under The Wall Street Journals Future of Everything Festival igår att hans hedgefond sålt hela sin andel i Starbucks (NASDAQ: SBUX) och ersatte den med en 6-procentig andel i Domino’s Pizza (NYSE: DPZ).

Starbucks aktier föll med nästan 1,5% under gårdagens förhandel och förlorade ytterligare 1,5% sedan marknaden öppnat. Aktierna handlas nu för 78,43 pund per aktie, jämfört med årets hittils lägsta nivå på 68,84 pund per aktie den sista veckan i januari.

Pershing Square ägde över 710 miljoner pund i Starbucks-aktier

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Starbucks har återhämtat sig från den historiska smällen från covid-19-pandemin de senaste månaderna. Därefter, enligt Ackman, sålde Pershing Square sina aktier. Hedgefonden hade en andel värd mer än 710 miljoner pund i Starbucks. Den sista veckan i januari meddelade cafékedjan att intäkterna föll med 5% under det första kvartalet.

Ett prisfall för Dominos aktier skapade samtidigt en fin köpmöjlighet som hedgefonden inte vill missa.

”Vi sålde Starbucks. Den nådde ett pris där det var svårt att tjäna den avkastning som vi gillar att tjäna. Aktien återhämtade sig helt enkelt för snabbt.”

Ackman betonade igår att han började köpa Domino’s för ungefär 234,66 pund per aktie, när aktien föll dramatiskt utan någon uppenbar anledning under den första veckan i mars. Miljardärinvesteraren konstaterade att:

”Vi fick inte så mycket som vi skulle vilja, men vi äger lite under 6%. Domino’s är ett rent franchiseföretag och intressant är att de var de första som investerade i teknik och leverans. De äger sin leveransinfrastruktur och behöver inte förlita sig på världens DoorDashes.”

Detaljhandel, restaurang- och hotellbranschen är Pershings fokus just nu

Detaljhandeln, restaurang- och hotellbranschen har varit de stora favoriterna för Pershing Square under återhämtningen covid-19-krisen. I slutet av 2020 inkluderade hedgefondens största satsningar Chipotle, Restaurant Brands, Hilton och Lowe’s.

Domino’s aktier öppnade på 298,66 pund per aktie på aktiemarknaden igår och byter för närvarande händer för 301,84 pund efter att ha nått 312,75 pund som högst igår. Som jämförelse inledde den amerikanska pizzarestaurangkedjan året på 269,86 pund per aktie. Läs mer om hur man investerar på aktiemarknaden här.

I skrivande stund värderas Domino’s Pizza till 11,72 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 34,85.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust