EUR/USD: Fallande trenden kvarstår efter de starka amerikanska PPI-uppgifterna

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son och brorson… read more.
on maj 13, 2021
  • EUR/USD drog sig tillbaka efter EU:s starka konsumentprisindex.
  • Producentens prisindex steg också i april.
  • Paret föll även efter att Europeiska kommissionen höjde prognoserna för EU.

EUR/USD håller stadigt när handlare fortsätter att fokusera på de starka amerikanska inflationsuppgifterna och den senaste ekonomiska uppgraderingen från euroområdet. Det handlas till 1,2083, vilket är något över veckans lägsta värde på 1,2050.

EUR/USD
EUR/USD prisutveckling

USA:s inflation ökade i april

Den amerikanska ekonomiska återhämtningen accelererar när landet fortsätter att öppna upp igen. Detta har i sin tur lett till högre priser, vilket framgår av de senaste KPI-siffrorna som publicerades igår. Enligt Bureau of Labor Statistics ökade den huvudsakliga försäljningen med 4,2% i april, vilket var den snabbaste nivån sedan 2008. Kärn-KPI, som exkluderar de flyktiga livsmedels- och energipriserna, steg med 2,3%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dessa siffror var högre än vad de flesta analytiker förväntade sig. De överraskade också några Fed-medlemmar, som vice ordföranden Richard Clarida. I ett uttalande sa han att uppgifterna överraskade honom men att priserna är övergående.

Producentpriserna steg också enligt byrån. Huvud-PPI steg från 4,2% i mars till 6,2% i april. På månadsbasis steg priserna med 0,6%. Samtidigt ökade kärn-PPI, som exkluderar flyktiga produkter, med 3,7% på årsbasis. Resultatet berodde på de ökade råvarupriserna och den stigande efterfrågan.

EUR/USD-priset reagerar också på en höjd prognos för euroområdets ekonomi från Europeiska kommissionen. I en rapport sa kommissionen att ekonomin kommer att växa med 4,3% i år och med 4,4% året därpå. Detta är betydligt högre än den tidigare prognosen för året på 3,8% och 2020-års nedgång med 6,6%.

EUR/USD-prognos

EUR/USD
EUR/USD

EUR/USD sjönk idag när dollarn steg till följd av ökad inflationen. På 4-timmarsdiagrammet ligger priset på 23,6% Fibonacci retracement-nivån. Det har också gått in i Ichimoku-molnet och fallit under det 25-viktade glidande genomsnittet. Därför finns det en möjlighet att paret fortsätter att falla med nästa mål vid 50% retracement vid 1,1940. Däremot kommer ett brott över 1,2150 att ogiltigförklara denna prognos.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust