USD/MXN: Förhandsgranskning av Bank of Mexicos räntebeslut

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son och brorson… read more.
on maj 13, 2021
  • USD/MXN-paret steg något när valutorna på tillväxtmarknaderna drog sig tillbaka.
  • Fokus ligger på det kommande räntebeslutet från Bank of Mexico.
  • Analytiker förväntar sig att banken lämnar räntorna oförändrade.

USD/MXN-priset studsar tillbaka inför Bank of Mexicos räntebeslut som publiceras senare idag. Paret handlas till 20,17, vilket är 1,80% över årets hittills lägsta nivå på 19,80.

Bank of Mexicos räntebeslut

Bank of Mexico kommer att avsluta sitt två dagar långa penningpolitiska möte och presentera sitt räntebeslut under den amerikanska sessionen. Ekonomer som intervjuats av Bloomberg förväntar sig att centralbanken lämnar räntan oförändrad på 4,0%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Detta står i kontrast till vad andra centralbanker i tillväxtmarknader har gjort. Till exempel har de brasilianska och turkiska centralbankerna redan höjt räntorna två gånger. Bank of Russia gjorde också en räntehöjning för att minska inflationen.

Även om inflationen har stigit i Mexiko så anser politikerna i landet att uppgången är tillfällig. De jämför situationen med år 2020 när landet gick in i en lockdown. En analytiker på Bloomberg sa:

”Mexikos centralbank kommer sannolikt att hålla styrräntan på 4% på torsdag. Politiker kan använda ett mer försiktigt tonfall än vid den senaste sammankomsten tack vare hög och motståndskraftig inflation fram till april.”

USD/MXN har varit under press den senaste tiden eftersom investerare förväntar sig en starkare återhämtning av landets ekonomi. Landet har gynnats av högre råoljepriser och det faktum att det är en av de största amerikanska handelspartnerna, vilket inneburit att en betydande del av de Amerikas stimulansmedlen flödat in i landet. Dessutom har data från Mexiko som om detaljhandeln, industriproduktionen och inflationen varit bättre än väntat.

USD/MXN-paret har också stigit till följd av den över lag starka amerikanska dollarn. Dollarindexet har stigit med mer än 0,10% efter de starka amerikanska inflationsuppgifterna. Uppgifterna visade att priserna ökade med 4,2% i april, vilket var den snabbaste tillväxten sedan 2008. Därför hoppas investerare att Fed kommer att börja strama åt tidigare än väntat. Andra valutor på tillväxtmarknader, som den turkiska liran och sydafrikanska randen, har också fallit.

USD/MXN teknisk prognos

USD/MXN
USD/MXN

Det fyra timmar långa diagrammet visar att USD/MXN-priset har studsat tillbaka efter att ha sjunkit till 19,800 som lägst i april. Paret ligger på 78,6% Fibonacci retracement-nivån. Det ligger också något under det viktiga motståndet vid 20,3296. Samtidigt rör sig priset över Ichimoku-molnet. De 25- och 50-dagars exponentiella glidande medelvärdena har redan gjort en hausseartad crossover. Därför kan paret fortsätta att stiga när tjurar riktar in sig mot 61,8% retracement-nivån vid 20,50.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust