Coinbase viker sig för hypen: Ny listas DOGE

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on maj 14, 2021
  • Coinbase publicerade nyligen sin senaste resultatrapport och avslöjade ett nytt intäktsrekord.
  • I samma rapport avslöjade den amerikanska börsen att de kommer att lista Dogecoin om 6 till 8 veckor.
  • Många förväntade sig att Coinbase skulle stå över ett "skämtmynt" som DOGE.

Den ledande amerikanska kryptobörsen Coinbase rapporterade nyligen att deras 2021 var spektakulärt. Börsen slog nytt rekord vad gäller intäkter och nådde 1,80 miljarder dollar under första kvartalet. Det är ungefär 585 miljoner dollar mer än vad de gjorde under Q4 2020 och 191 miljoner dollar mer än vad de tjänade under Q1 2020.

Naturligtvis hade det ökande intresset för krypto en stor inverkan, särskilt under 2021. Plattformen har nu cirka 56 miljoner användare och dess transaktionsantal har skjutit i höjden till 6,1 miljoner per månad. Och vi får inte glömma deras börsintroduktion som ökade medvetenheten om varumärket, såväl som ökade förtroendet för det.

Coinbases stora DOGE-tillkännagivande

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Utöver att endast rapportera siffror meddelade Coinbase också att de fattat ett nytt beslut, och det är att lista Dogecoin (DOGE/USD). Meddelandet kom i samma rapport och det stämmer inte helt med den bild av företaget som Coinbase hittills arbetat för att bygga.

Tidigare var börsen mycket strikt med vilka projekt som listas. T.ex. har det krävts att de är extremt allvarliga, med solida grundläggande förutsättningar, korrekta användningsfall och har ett väl uttänkt syfte. Dogecoin är den exakt motsatsen till allt som Coinbase letar efter i sina kryptor. Men med tanke på all hype kring myntet, Elon Musks stöd, det faktum att det är den stora vinnaren under året och mer – till och med Coinbase verkar ha vikt sig för hypen och listar nu DOGE.

Det verkar som att även om Coinbase inte gillar osäkra projekt, så ogillar de att missa möjligheterna ännu mer. DOGE kommer sannolikt att se ytterligare trafik och hype, med tanke på att Elon Musk nyligen avslöjade att Tesla kommer att sluta acceptera BTC-betalning och skyllde på miljöfrågorna relaterade till BTC-mining. Eftersom DOGE:s koldioxidutsläpp är betydligt lägre är det inte omöjligt att DOGE kan bli Teslas nästa mynt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust