Bitcoin föll med över 8 000 dollar efter att Tesla valt att sluta ta BTC-betalningar

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on maj 13, 2021
  • Elon Musk meddelade tidigare idag att Tesla inte längre kommer att acceptera BTC-betalningar.
  • Det finns farhågor vad gäller miljön, eftersom BTC-mining inte är miljövänlig.
  • Draget fick kryptomarknaden att krascha, även om återhämtningen till synes redan har börjat.

VD för Tesla och SpaceX, Elon Musk, har lovordats av kryptoindustrin i flera månader nu för sitt kontinuerliga stöd för krypto. Elon Musk har hänvisat till kryptovalutor i sina tweets åratal, men har tagit det till en ny nivå under 2021.

Tidigare i år meddelade Tesla att de började acceptera kryptobetalningar och investerade 1,5 miljarder dollar i BTC, och Musk själv erkände att han personligen hade några Bitcoins vid en tidpunkt. Därtill är Musk känd för sina nära band till Dogecoin (DOGE), som han hypade dagligen en tid.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Med tanke på allt detta kom det som något av en chock när Musk nyligen meddelade att Tesla inte längre kommer att acceptera BTC-betalningar. Enligt honom fattades beslutet på grund av hänsyn för miljön, eftersom Bitcoin-mining är allt annat än grön. Mining och transaktioner är koldioxidintensiva, vilket strider mot vad Tesla står för. Musks ändrade åsikt kom bara några veckor efter att han argumenterade för att acceptansen av BTC kan vara en välsignelse för förnybar energi.

Bitcoin reagerade och missnöje inom communityn

Som man kunnat förvänta sig reagerade Bitcoin-priset nästan omedelbart och kraschade med cirka 8 000 dollar på bara några timmar. Det senaste dygnet har priset fallit från 57 470 till 48 900 dollar efter denna nyhet. Lyckligtvis verkar det som om återhämtningen redan har börjat eftersom BTC återvänt till 50 000 dollar i skrivande stund.

Förståeligt nog är branschen just nu förvirrad och i vissa fall ilsken, även om Musk fortsätter att hävda att krypto är en bra idé på många sätt och att framtiden är ljus. Dessutom är det värt att nämna att Tesla fortsätter att hålla fast vid sina BTC-investeringar, vilket också påpekades i tillkännagivandet. Musk sa att Tesla inte har några planer på att sälja, utan att använda sina BTC för transaktioner så snart miningen övergår till mer hållbar energi.

Vissa ser detta som att Musk försöker manipulera marknaden, vilket naturligtvis möttes av stor ilska. Tillkännagivandet verkar dock vara ett steg mot att hitta en grönare lösning för BTC-miningen. Slutligen finns det också teorier om att detta är ännu ett knep för att hypa DOGE, eftersom ”Elons favoritmynt” har ett mycket mindre koldioxidavtryck.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust