Cardano (ADA) har nått ny rekordnivå, men förmodligen är det inte rätt tid att investera

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han älskar att… read more.
on maj 15, 2021
  • Cardano (ADA) har nått en ny rekordnivå på över 2 dollar.
  • Den nuvarande prisuppgången baserar sig inte på projektets grundförutsättningar.
  • Förmodligen är det inte rätt tid att investera i denna kryptovaluta just nu.

Cardano har varit en av de stora vinnarna på kryptovalutamarknaden de senaste dagarna och priset på denna kryptovaluta har nått en ny rekordnivå på över 2 dollar. Det aktuella priset ligger runt 2,13 dollar, men om du bestämmer dig för att handla Cardano (ADA) bör du alltid använda en ”stop-loss”-order eftersom risken förblir hög.

Grundläggande analys: Den nuvarande prisuppgången har lite att göra med grundförutsättningarna

Cardano har exploderat upp i pris sedan början av maj, och denna kryptovaluta fortsätter att handla på en tjurmarknad. ADAs dagliga volym är fortfarande hög, men den nuvarande prisuppgången har lite att göra med grundförutsättningarna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Cardano är övervärderat. Marknaden blickar alltid framåt och det nuvarande priset baseras på förväntat framtida värde. Därtill, om vi ska vara ärliga, så tror jag att det nuvarande priset på Cardano i stor utsträckning är baserat på hype, snarare än faktiskt efterfrågan på token till följd av nytta och nödvändighet för utvecklare och användare och sådant,” säger kryptohandlaren och influencern Lark Davis.

Kryptomarknaden är fortfarande under press och de flesta kryptovalutor har sjunkit till de lägsta prisnivåerna på månader. Från sin topp på cirka 64 895 dollar har Bitcoin just nu fallit med mer än 20%, vilket indikerar att myntet har gått in i en björnmarknad.

Kryptovalutamarknaden tappade i värde den här veckan och priset på Cardano kan lätt falla tillbaka under 1,8 dollar, så kanske är det inte det bästa tillfället att investera i denna kryptovaluta just nu. Om större investerare oväntat säljer en betydande mängd Cardano kan det resultera i en extrem korrigering eftersom en liten prisförändring kan framkalla likvidationer från handlare med hög skuldsättning.

Teknisk analys: 2 dollar representerar en stark supportnivå

Denna kryptovaluta har tagit stora steg på kort tid och om du bestämmer dig för att köpa Cardano ADA/USD så bör du komma ihåg att priset snabbt kan falla från de nuvarande nivåerna. Det är också värt att nämna att priset på Cardano vanligtvis är korrelerat med priset på Bitcoin, så investerare i denna kryptovaluta bör också ha Bitcoin på sin ”bevakningslista”.

Datakälla: tradingview.com

Cardano (ADA) handlas för närvarande runt 2,13 dollar och det skulle vara en stark säljsignal om priset faller under stödet vid 2 dollar. Nästa prismål skulle då kunna ligga runt 1,8 eller till och med 1,5 dollar. Om priset å andra sidan skulle bryta över 2,30 dollar så ligger vägen fri upp till 2,50 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust