Coinbases CFO diskuterade krypto med Jim Kramer på Mad Money

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 15, 2021
  • Coinbase rapporterade sitt första kvartalsresultat någonsin som ett börsnoterat företag.
  • Finanschef Alesia Haas säger att Coinbase välkomnar konkurrensen.
  • Coinbase meddelade att man beslutat att lista Dogecoin på sin plattform.

Coinbase Global Inc. (NASDAQ: COIN) öppnade mer än 5% upp på aktiemarknaden igår efter att ha rapporterat sitt första kvartalsresultat någonsin som ett börsnoterat företag. Aktien förlorade emellertid hela intradagsvinsten senare.

Finansiella resultat

Coinbase bokförde 1,8 miljarder dollar (1,28 miljarder pund) i intäkter och 771,51 miljoner dollar (547,75 miljoner pund) i resultat (3,05 dollar per aktie eller 2,17 pund per aktie) under första kvartalet. Siffrorna låg nästan i linje med vad investerarna hade förväntat sig. Under det föregående kvartalet (Q4) genererade det Wilmington-baserade företaget intäkter på 585 miljoner dollar (415,34 miljoner pund).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Kryptovalutaföretaget har nu 56 miljoner verifierade användare efter att antalet månatliga transaktionsanvändare (MTUS) stigit med över 100% under första kvartalet till 6,1 miljoner. Under innevarande kvartal förutspår Coinbase att användarna ökar med upp till 9 miljoner.

CFO Alesia Haas kommentarer på Kramers Mad Money

I en kommentar om behovet av reglering sa Coinbases CFO Alesia Haas på Jim Kramers Mad Money att:

”Vi har välkomnat reglerna sedan vi grundades. Vi gillar partnerskap med tillsynsmyndigheter. Vi vill att det ska finnas lika villkor och vi anammar reglering. Vi tycker att det är en fördel för vår verksamhet och inte en börda.”

Haas betonade också att användare på plattformen främst är intresserade av Bitcoin. Men intresset för andra kryptotillgångar ökar också gradvis. Kramer frågade också finansdirektören om eventuella konkurrensproblem eftersom flera finansiella företag, inklusive stora aktörer som PayPal, Visa och Mastercard, börjar ge sig in på kryptomarknaden. Haas svarade att:

”Vi välkomnar dem. För tre år sedan, när vi var det enda kryptoföretaget, var vi lite ensamma där ute. Nu när vi ser de flesta fintechs och stora finansiella aktörer anamma krypto, så signalerar det bara att krypto är här på allvar, att detta blir mainstream och är här för att stanna, men ändå utvecklas det.”

I fredags meddelade Coinbase också att det har beslutat att lista Dogecoin på sin plattform.

Coinbases resultat på aktiemarknaden

Coinbase Global Inc. noterade på Nasdaq Stock Exchange förra månaden med en pris per aktie på 328,28 dollar (233,07 pund). Handelsplattformen för kryptovalutor har hittills snuddat vid ett lägsta värde på 256,76 dollar per aktie (182,29 pund) förra veckan efter att ha fallit från 342 dollar per aktie (242,81 pund) som högst i mitten av april. I skrivande stund värderas Coinbase till 53,60 miljarder dollar (38,05 miljarder pund) och har ett pris/vinst-förhållande på 420,07.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust