Försäljningen av USD/CHF återupptas efter stark schweizisk inflation

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on maj 17, 2021
  • USD/CHF-paret drog sig tillbaka idag efter de starka schweiziska PPI-uppgifterna.
  • Uppgifterna visade att producentprisindexet steg med 1,8% på årsbasis i april.
  • Paret kommer att reagera på FOMC-protokollet som publiceras på onsdag.

USD/CHF-priset föll idag efter ett relativt starkt schweiziskt producentprisindex (PPI). Paret sjönk till 0,9005, vilket var den lägsta nivån sedan torsdagen förra veckan.

USD/CHF
USD/CHF prisutveckling

Den schweiziska inflationen stiger

USD/CHF sjunker idag efter att uppgifter från den schweiziska federala statistikbyrån visade att landets PPI steg i april när återhämtningsprocessen accelererade. Huvud-PPI steg från 0,6% i mars till 0,7% i april. Denna ökning ledde till en ökning med 1,8% på årsbasis efter att ha minskat med 0,2% under föregående månad.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Siffrorna kom två veckor efter att uppgifter visade att konsumentprisindexet steg med 0,3% i april, den första månaden på plus sedan januari 2020. Även om siffrorna ligger under SNB-målet på 2,0% så går det i rätt riktning.

Uppgifterna kom några dagar efter att USA publicerade stark PPI-data tyck vare högre oljepriser och andra råvarupriser. Totalt steg PPI med 6,2% i april, den högsta avläsningen sedan 2011.

Faktum är att analytiker förväntar sig att den schweiziska ekonomin kommer att uppleva en starkare återhämtning än väntat. I en färsk rapport visade Statssekretariatet för ekonomiska frågor (SECO) att konsumenternas förtroende har ökat till nivåerna före pandemin. Byrån höjde också de ekonomiska prognoserna. Samma hållning bibehölls av Schweiziska nationalbanken (SNB), som förväntar sig att ekonomin kommer att återhämta sig med mellan 2,5% och 3% i år.

Senare denna vecka kommer USD/CHF-paret att reagera på protokollet från Federal Reserve som kommer ut på onsdagen. Dessa protokoll visar Fed-tjänstemännens resonemang vid mötet i april. Efter det mötet lämnade de räntorna och den kvantitativa lättnadspolicyn oförändrade.

USD/CHF teknisk prognos

USD/CHF
USD/CHF teknisk graf

Det fyra timmar långa diagrammet visar att USD/CHF-paret har haft en brant fallande trend de senaste veckorna. Faktum är att paret har fallit med nästan 5% från årets hittills högsta nivå på 0,9472. Den nedåtgående trenden har stöttats av de 25-och 50-dagars exponentiella glidande medelvärdena (EMA). Paret försöker också sjunka under 61,8% Fibonacci retracement-nivån. Det har också bildat en fallande kanal som visas i svart.

Därför kan paret fortsätta att falla. För att detta ska hända måste björnarna bryta under det viktiga stödet vid 0,8986, vilket var den lägsta nivån förra veckan.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust