Sanofi släppte resultat från vaccinstudie, Dr Gottlieb kommenterade ansiktsmasker

Av:
May 18, 2021
Listen
  • Sanofis covid-19-vaccin visar lovande resultat i tidiga kliniska tester.
  • Läkemedelsproducenten går vidare med fas III-studien med 35 000 vuxna.
  • Dr Scott Gottlieb säger att CDC:s ny regler för ansiktsmasker ökar vaccinationerna.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Sanofi (EPA: SAN) meddelade igår att deras kandidat-covid-19-vaccin, som de utvecklar tillsammans med brittiska GlaxoSmithKline (LON: GSK), visat lovande resultat i tidiga kliniska tester, vilket banat väg för att gå vidare med ytterligare tester. Sanofi sa:

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

“Fas II-interimsresultaten visade 95% till 100% serokonversion efter en andra injektion i alla åldersgrupper och över alla doser, med acceptabel tolerabilitet och inga säkerhetsproblem.”

Sanofi & GSK siktar på godkännande inom fjärde kvartalet

Copy link to section

Fas III-studien, tillade Sanofi, kommer att bjuda in över 35 000 vuxna att delta. Efter positiva resultat kommer godkännande av vaccinet sannolikt att komma under Q4. I december producerade användningen av experimentvaccinet hos äldre vuxna ett otillräckligt immunsvar på grund av en svag antigenformulering, vilket tvingade Sanofi och GSK att starta om sina tester.

Sanofis globala vaccinchef, Su-Peing Ng, sa igår att:

”Intressant nog observerade vi också att vårt vaccin genererade ett högre antikroppssvar hos de med tidigare covid-19-infektioner. Vi analyserar detta ytterligare eftersom det kan peka på att vårt vaccin skulle kunna fungera som en potentiell booster.”

Fas II-studien testade inte vaccinet mot olika covid-19-varianter. Den senare studien kommer dock att jämföra resultaten för vaccinet mot flera stammar, inklusive B.1.351. Sanofis aktier stängde den ordinarie sessionen efter att ha stigit med strax under 1% på aktiemarknaden igår.

Dr Scott Gottlieb kommenterar CDC:s uppdaterade regler för ansiktsmasker

Copy link to section

I relaterade nyheter lyfte Centers for Disease Control and Prevention nyligen kravet på att bära mask för helt vaccinerade amerikaner i de flesta inomhus- och utomhusmiljöer. Dr Scott Gottlieb (tidigare FDA-kommissionär) kommenterade det på CNBC:s “Squawk Box”:

”I juni kommer ingen att ha på sig masker. I juni tror jag att förekomsten av covid-19 kommer att vara tillräckligt låg i detta land, och vi kommer helt enkelt inte att oroa oss över det.”

Trots CDC:s tillkännagivande kan stater och regioner ändå implementera sina egna policyer för masker. Enligt Gottlieb kommer CDC:s uppdaterade riktlinjer att hjälpa till att övertyga tveksamma amerikaner att vaccinera sig. Incitamentet kan öka den vaccinerade befolkningen med upp till 5%, enligt Gottlieb.

Data från CDC framhöll också att 47% av USA:s befolkning hittills har fått minst en dos av covid-19-vaccinet. 37% av befolkningen, enligt uppgifterna, har vaccinerats helt.

UK Aktier & Fonder Europa Hälsa & läkemedel Industrier Världen