Ska jag köpa krypto under den senaste försäljningen?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 18, 2021
  • Kryptovalutasektorn handlade mestadels i rött igår.
  • Elon Musk bekräftade att Tesla Inc inte kommer att sälja sina Bitcoins.
  • Bitcoin och Ethereum gick officiellt in på en björnmarknad.

Kryptovalutasektorn handlade mestadels i rött igår och Bitcoin och Ethereum gick officiellt in på en björnmarknad. En björnmarknad definieras som en nedgång på minst 20% från en tillgångs rekordnivåer.

Igår handlades Bitcoin-priset (BTC/USD) nära 42 000 dollar, vilket motsvarar en nedgång på 26% under veckan. Priset på Ethereum (ETH/USD) sjönk också med cirka 24% till cirka 3 150 dollar. En av de få kryptovalutorna som handlades i grönt på måndag var Cardano (ADA/USD) som steg med cirka 13%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Prisfallen för Bitcoin, Ethereum och många andra kryptovalutor fick många nya investerare att kasta intresserade blickar på branschen. Om du är bland de nya investerarna som vill köpa kryptovaluta för första gången nu när priserna är låga så är den här guiden för dig.

Hur och var man kan köpa kryptovalutor just nu

Att köpa kryptovalutor för första gången är enkelt tack vare att många ansedda mäklare börjat erbjuda sina kunder möjligheten att köpa Bitcoin, Ethereum och dussintals andra mynt. Om du vill investera i en eller flera kryptovalutor för att diversifiera din portfölj måste du först öppna ett konto hos en kryptomäklare.

Vårt team av experter rekommenderar följande två kryptovalutamäklare som båda är kända för användarvänlighet, låga avgifter och enastående support.

eToro

Fintech-företaget eToro grundades 2007 och har vuxit till att bli en av de bästa kryptovalutamäklarna i branschen. Plattformen innehåller ett socialt inslag för handeln där användare kan följa och kopiera experthandlares satsningar.

Att köpa kryptovaluta på eToros plattform är mycket säkert. Företaget i sig värderades till 10 miljarder dollar när det börsnoterades i USA tidigare i år. Därför är investerare som vill köpa kryptovalutor via ett eToro-konto i goda händer.

Klicka på länken nedan för att komma igång med eToro:

Registrera dig här>

Plus500

Plus500 är en solid mäklare som låter investerare köpa aktier, råvaror och kryptovalutor. Eftersom de tekniskt sett klassas som en CFD-mäklare (Contract For Difference) så köper investerare inte tillgångarna direkt. Istället köper de ett derivat som stiger eller sjunker i värde i relation med den underliggande tillgången, i det här fallet Bitcoin, Ethereum eller någon av de andra omsättbara kryptovalutorna.

Plus500 är fullt licensierade i alla områden där de verkar och är ett strålande val för investerare som inte har investerat i kryptovalutor tidigare.

Klicka på länken nedan för att komma igång med Plus500

Registrera dig här>

Vad är kryptovalutor?

Många investerare är bekanta med minst en eller ett par kryptovalutor, som Bitcoin och Ethereum. Med tanke på att kryptovalutaindustrin fortfarande är ung är det förståeligt varför många inte helt förstår vad en kryptovaluta är.

Kort sagt är en kryptovaluta en digital valuta som fungerar utan en centraliserad institution (som en bank) för att verifiera transaktioner. Istället använder en kryptovaluta en blockkedja för att skapa en decentraliserad registrering av mynt och tokens.

Bitcoin var den första kryptovalutan någonsin och den lanserades 2008. Vem (eller vilka) som låg bakom det första digitala myntet någonsin är fortfarande ett mysterium. Men vi vet att syftet med Bitcoin är att störa den globala finansbranschen i kölvattnet av finanskrisen 2008.

Hur gick det för kryptovalutorna igår?

Priset på de flesta större kryptovalutor sjönk igår. Många investerare och handlare skyller försäljningen på att Teslas VD Elon Musk kan ha ändrat uppfattning om branschen.

Tesla har mer än 1 miljard dollar i Bitcoin på sin balansräkning och en förvirrande tweet från Musk gav vissa intryck att företaget har sålt sin Bitcoin eller planerar att sälja den.

Men en uppföljningstweet från Musk bekräftade att ”Tesla kommer inte att sälja några Bitcoin” och många investerare tar detta som en bekräftelse på att Bitcoin kommer att fortsätta spela en roll i företagsvärlden.

Ändå hade säljarna kontrollen över prisutvecklingen igår och Bitcoin föll med cirka 10% under dagen. Vissa förklarar nedgången med att handlare helt normalt kasserar ut sina vinster eftersom priset på en Bitcoin låg på cirka 10 000 dollar för ett år sedan, vilket innebär att många investerare sitter på enorma vinster.

Här är en kort sammanfattning av prisutvecklingen för andra ledande kryptovalutor igår:

Ethereum (ETH) föll med 11% till 3 212 dollar.

Binance Coin (BNB) föll med 12% till 502,26 dollar.

Cardano (ADA) ökade med 14% till 1,95 dollar.

Dogecoin (DOGE) föll med 8,65% till 0,48 dollar.

Litecoin (LTC) föll med 12% till 267,72 dollar.

EOS (EOS) föll med 10% till 9,01 dollar.

Reaktioner i sociala medier

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust