Wedbushs Ives uppmanar till att köpa dippen på tekniska aktier

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 18, 2021
  • Tekniska aktier föll förra veckan på grund av rädslan för en stramare penningpolitik.
  • Wedbushs Dan Ives rekommenderar att handlare satsar på tekniska aktier.
  • Apple och Microsoft föll under gårdagen.

Tekniska aktier föll under förra veckan eftersom den stigande inflationen och rädslan för en stramare penningpolitik fick investerarna att sälja. Prisfallen för tekniska aktier är dock en bra köpmöjlighet, enligt analytikern Dan Ives från Wedbush Securities.

I en kommentar om det pågående skiftet inom tekniksektorn från tillväxt- till värdeaktier sa Dan Ives på CNBC:s ”Worldwide Exchange” att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vissa tekniska områden, inklusive moln och cybersäkerhet, representerar transformerande tillväxtmöjligheter som vi aldrig har sett på över 20 år när vi bevakat tekniska aktier.”

Dan Ives ser stora möjligheter inom tekniksektorn

Ives uttryckte förtroende för att en digital transformation till ett värde av 2 biljoner dollar (1,42 biljoner pund) inom 5G, cybersäkerhet och molnaffärer kommer att lyfta tekniska aktier till rekordhöjder de kommande åren. Många CIO:er, betonade han, planerar redan att övergå helt till molnet under de kommande åren.

Ives betonade att Biden-administrationen intresserar sig mer för cybersäkerhet och pekade på Colonial Pipeline-ransomware-attacken när han uttryckte förtroende för att det finns gott om möjligheter inom tekniksektorn.

Wedbushs egna satsning inom cybersäkerhet inkluderar Crowdstrike, Palo Alto, Sailpoint, Zscaler och Fortinet. Ives sa också på CNBC:s ”Worldwide Exchange” att han gillade namn som Telos inom cybersäkerhetssektorn. Paul Meeks från Independent Solutions Wealth Management rekommenderade också att inte ge upp på tekniska aktier förra veckan.

Dan Ives rekommenderar en satsning på tekniska aktier

Enligt analytikern ser han det nu som ett gyllene tillfälle för investerare att satsa på aktier som Apple, Microsoft, DocuSign och Pegasystems istället för att vända de tekniska aktierna ryggen. Enligt Business Insider sa Ives i en anteckning till kunderna på måndagen:

”I ett nötskal tror vi, med tanke på de stora tillväxtutsikterna framöver, att det här är inte är tillfället när vi överger vår positiva syn på tekniken utan snarare satsar stort på denna möjlighet att äga de sekulära vinnarna inom FAANG, cybersäkerhet och 5G i framtiden. ”

Apples aktier (NASDAQ: AAPL) öppnade nästan 0,5% ned på aktiemarknaden igår och förlorade ytterligare 1% nästa timme. Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT) föll däremot med över 0,5% under förhandeln igår och sedan med ytterligare strax under 1% sedan marknaden öppnat.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust