Mecum Auctions i samarbete med BitPay för att acceptera kryptobetalningar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on maj 19, 2021
  • Mecum Auctions börjar acceptera betalningar i flera kryptovalutor, inklusive BTC och ETH.
  • Företagets beslut att acceptera kryptobetalningar syftar till att locka en ny publik.
  • Enligt BitPays VD kommer detta initiativ att hjälpa Mecum Auctions och bilentusiaster att handla säkert.

Mecum Auctions, det största auktionsföretaget för samlarbilar i världen, har börjat acceptera kryptovalutabetalningar för sina fordon. Företaget avslöjade den här nyheten den 17 maj och konstaterade även att de samarbetar med BitPay, en ledande leverantör av Bitcoin- (BTC) och kryptobetalningar, för att lansera denna betalningsmetod.

Företagets mål är att locka fler kunder genom att skapa en gateway för de rika kryptoinnehavarna att delta i dess auktioner.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De accepterade mynten är Bitcoin (BTC), Wrapped Bitcoin (WBTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) och Dogecoin (DOGE). Företaget kommer också att acceptera flera stablecoins, inklusive USD Coin (USDC), Dai (DAI), Gemini Dollar (GUSD), Paxos Standard (PAX) och Binance USD (BUSD).

Förenkla transaktioner

Mecum Auctions COO, Sam Murtaugh, sa att BitPay erbjuder en kraftfull, strömlinjeformad process som säkerställer att kryptotransaktioner är enkla för både kunderna och Mecum Auctions bokföringsteam.

BitPays VD, Stephen Pair, sa att Mecum Auctions insett att kryptovalutor har potential att störa samlarbilsbranschen och har vidtagit nödvändiga steg för att integrera kryptobetalningar. Enligt honom kommer digitala valutor att göra transaktioner mellan företaget och bilentusiaster säkra och billigare, oavsett var kunderna befinner sig.

Den här nyheten kommer vid en strategisk tidpunkt för Mecum eftersom företaget arrangerar sitt 34:e årliga evenemang Dana Mecums Original Spring Classic. Evenemanget, som äger rum i Indianapolis, Indiana, planeras till den 22 maj och kommer att se 2 500 klassiska bilar auktioneras ut. Företaget kommer att acceptera krypto vid såväl det här evenemanget som de efterföljande.

I skrivande stund fortsätter kryptomarknaden att kämpa efter att BTC sjönk under 50 000 dollar (35 204 pund) den 12 maj. Sedan dess har den ledande kryptovalutan sett till marknadsvärde inte lyckats vinna tillbaka sina förluster och byter för närvarande händer för 44 803,30 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust