Lordstowns aktier är i fritt fall. Är de ett köp eller sälj just nu?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on maj 21, 2021
  • Lordstowns aktier föll med 15% igår och sjönk med 6% under dagens förhandel.
  • Aktien föll efter att Ford presenterade sin pickup F-150.
  • Företagets aktier nedgraderades också av Wolfe Research.

Aktierna i Lordstown Motors (NASDAQ: RIDE ) är under press inför deras kvartalsresultat. Aktien föll med 15% igår, vilket innebar att de sammanlagda förlusterna hittills i år uppgick till över 78%. Än värre är att aktien sedan sjönk med mer än 6% under dagens förhandel.

Varför Lordstown Motors lager kraschar

Lordstown Motors har haft en tuff resa som ett offentligt företag. År 2020, till följd av att många investerare rusade för att investera i EV-företag, steg deras aktier från 10 till 30 dollar och företagets värdering rusade upp till mer än 3 miljarder dollar. Det var en relativt hög värdering för ett företag som aldrig har sålt en bil.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tidigare i veckan steg aktien efter rykten om att företaget planerade en Lordstown-vecka i juni. Det veckolånga evenemanget ryktas gå av stapeln i företagets huvudkontor i Ohio. Evenemanget kommer att omfatta fabriksbesök, tester och andra presentationer.

Därför var investerarna optimistiska om de uppdateringar och information företaget skulle avslöja under evenemanget.

Entusiasmen mattades av igår av två orsaker. För det första visade Ford upp sin elektriska F-150-lastbil som fick positiva första recensioner, inklusive från Joe Biden. Viktigast var att prisintervallet för den nya lastbilen kommer att vara lägre än för Lordstowns Endurance-lastbil. Fords pickup kostar från 40 000 dollar, vilket är mer konkurrenskraftigt än Endurances pris, som börjar från 52 000 dollar. Därför tror analytiker att många köpare kommer att välja Ford istället.

För det andra sjönk aktien efter en nedgradering från Wolf Research. I en anteckning sänkte analytikerna rankingen från höga 27 dollar till bara 1 dollar. I april nedgraderade analytiker på Goldman Sachs aktierna från 21 till 10 dollar medan de på Morgan Stanley sänkte från 18 till 12 dollar.

Ser vi framåt kommer Lordstowns aktiekurs att reagera på företagets kvartalsresultat som släpps efter att marknaden stänger idag. Det är svårt att säga vad man bör förvänta sig eftersom företaget ännu inte genererar några intäkter. Därför kommer analytiker att fokusera på en uppdatering från ledningen om dess framsteg och dess svar på Ford.

Lordstown Motors – aktiekursanalys

Lordstown stock price
RIDE – prisgraf

Det dagliga diagrammet visar de faror som RIDE-aktiekursen har utsatts för senaste tiden. Efter att ha stigit till 31,7 dollar i september, studsade aktien tillbaka till 30 dollar i oktober och kraschade sedan till 12,8 dollar. Genom att göra detta bildade aktierna ett M-mönster vars halsringning låg vid 12,80 dollar.

Idag fortsätter aktierna att radera några av de vinster som gjordes tidigare i veckan. Aktierna ligger också under de exponentiella glidande medelvärdena för 100 och 50 dagar (EMA) medan RSI har stigit från den översålda nivån på 30.

Därför finns det en möjlighet att aktierna fortsätter att falla när björnarna riktar in sig mot veckans lägsta punkt på 6,60 dollar. Ett ytterligare fall under detta pris kommer att se aktien sjunka till 5 dollar.

Vi har dock inte i normala marknadsförhållanden till följd av aktiviteten på sociala medieplattformar som Reddit. Därför finns det en möjlighet att handlare kommer att driva upp aktierna drastiskt inom kort.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust