Ad

Spekulationerna är många efter den senaste kryptoförsäljningen

Av:
May 21, 2021
Listen
  • Kryptomarknaden går svagt, men de flesta är eniga om att detta inte är en ny kryptovinter.
  • När priserna fortsätter att falla ökar spekulationerna på marknaden.
  • Vissa skyller på Elon Musk och Tesla, andra tror att Kinas nya kryptobesked kan vara orsaken.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Den senaste kryptomarknadskraschen har sett även de största mynten falla med så mycket som 30% – eller ännu mer i vissa fall. Samtidigt har kryptoindustrin börjat spekulera och försöka avgöra exakt vad som var orsaken till prisfallet.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Inledningsvis lades skulden på Elon Musk och Tesla, eftersom kraschen började direkt efter att Tesla meddelade att de inte längre accepterar kryptobetalningar för sina elbilar. Dessa påståenden motbevisades dock snabbt av experter.

En annan teori var att Kinas senaste kryptoförbud kan vara anledningen, men Okcinos VD, Hong Fang, menar att kryptoförbudet inte var något nytt och absolut inte bör ha kommit som en överraskning för insatta.

Hur påverkar kraschen kryptoföretagen?

Copy link to section

Dan Dolev, Mizuho Securities-analytiker, fick frågan under en intervju på CNBC om Coinbase kan separeras från kryptor, eller om företaget kommer att leva sitt liv som en fånge för vad som händer på kryptomarknaden. Dolev sa att 80% av Coinbases intäkter är uppbundna för att hantera handelsavgifter. Han påpekade också att avkastningen på handelsavgifterna förväntas sjunka, eller snarare – att fortsätta gå ner.

Avkastningen har redan sett en dramatisk nedgång mellan Q4 2020 och Q1 2021, från 1,4% till 1,2%. Samtidigt som konkurrensen fortsätter att öka förväntas denna nedgång fortsätta. Samtidigt tjänar Coinbase så mycket som de kan tjäna, även om deras framtida intäkter kan äventyras av de aktuella händelserna.

Kryptovaluta