Carl Icahn säger att krypto är här för att stanna och överväger en investering på 1,5 miljarder dollar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on maj 27, 2021
  • Även om Icahn ännu inte har köpt några kryptovalutor studerar han för närvarande industrin.
  • Enligt honom skulle en kryptoinvestering på upp till 1.062 miljarder pund vara bra att börja med.
  • I en intervju 2018 sa Icahn att kryptor var löjliga och att han inte skulle investera i dem.

Den amerikanska miljardären Carl Icahn, ordförande för Icahn Enterprises och VD för Icahn Capital, anser att kryptovalutor är här för att stanna. Han delade sina tankar och känslor om kryptobranschen under en intervju den 16 maj och konstaterade att även om Icahn Enterprises ännu inte har investerat i kryptovalutor så studerar konglomeratet sektorn. Även om han har en positiv syn på kryptoindustrin noterade Icahn att de flesta kryptovalutor som finns tillgängliga på marknaden idag inte kommer att överleva tidens prövningar.

I intervjun sa Icahn att han inte letar efter specifika mynt att köpa just nu. Istället tittar han på hela kryptoverksamheten och hur man bäst engagerar sig i den. När Icahn Enterprises väl doppar tårna i kryptosektorn så kommer det att vara en relativt stor satsning. När han ombads att klargöra vad en relativt stor satsning innebär, så svarade han att företaget inte kommer att köpa bara några få mynt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Han fortsatte med att säga:

En stor satsning för oss skulle vara 1 miljard dollar, 1,5 miljarder dollar, något sådant. Det skulle vara ett stor satsning för oss.

Men 1,5 miljarder dollar (1,062 miljarder pund) är inte en exakt siffra på hur mycket Icahn vill satsa på kryptomarknaden. Enligt honom kan Icahn Enterprises välja ett större eller mindre belopp när det väl är dags.

Ändrat inställning

Även om Icahn planerar att ge sig in i kryptobranschen så har han inte alltid varit ett kryptofan. Under en intervju 2018 sa han att Bitcoin (BTC) och andra kryptovalutor var löjliga. Han uppgav också att han inte gillar kryptovalutor och att hans avsky för sektorn troligtvis berodde på att han inte förstod dem. Han tillade att han kanske är för gammal för att ge sig in i sektorn och att han inte skulle röra vid kryptovalutor.

Han är inte den första miljardären som har ändrat uppfattning om krypto genom åren. Andra inkluderar Mark Cuban, Michael Saylor och Howard Marks.

Den här nyheten kommer samtidigt som de flesta mynt på topp 10-listan över kryptor sett till marknadsvärde fortsätter att handlas i sidled med liten eller ingen rörelse. I skrivande stund har BTC/USD fallit med 1,04% det senaste dygnet för att byta händer för 39 622 dollar. Samtidigt har ETH/USD tappat 0,22% av sitt värde de senaste 24 timmarna för att handla till 2 794 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust