USD/HKD faller efter stark export- och importdata från Hongkong

Av:
May 27, 2021
Listen
  • USD / HKD-paret drog sig tillbaka något efter de starka handelsuppgifterna från Hongkong.
  • Uppgifterna visade att Hongkongs export ökade med 24,4% medan importen ökade med 25,2%.
  • USA kommer att publicera de senaste BNP-uppgifterna och sysselsättningsdata på torsdag.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

USD/HKD-priset sjönk till den lägsta nivån sedan 28 april idag efter de relativt starka handelsuppgifterna från Hongkong. Det handlas till 7,7600, vilket är 0,35% under dess hittills högsta nivå i år på 7,7865.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Hong Kong dollar
Hongkongdollarn

Hongkongs export- och import

Copy link to section

Hongkongs ekonomi återhämtar sig starkt efter att ha gått in i en lågkonjunktur 2020. Stadens ekonomi förväntas också se en snabbare återhämtning när den globala handeln intensifieras. Dessutom har den kinesiska säkerhetslagen som antogs ifjol lett till minskade protester som hindrat den ekonomiska sektorn de senaste två åren.

Uppgifter som publicerades idag visade att Hongkongs export ökade med 24,4% i april efter att ha ökat med 26,4% föregående månad. Under samma period ökade importen med 25,2% efter att ha ökat med 21,7% föregående månad.

Totalt exporterade landet varor värda mer än 384 miljarder Hongkongdollar och importerade varor värda mer än 416 miljarder Hongkongdollar. Detta ledde till ett handelsunderskott på mer än 31,8 miljarder Hongkongdollar. Stadens export ökade med 30,8% under de fyra månaderna som ledde fram till april. Exporten till de asiatiska marknaderna ökade med 22,8% medan exporten till USA ökade med 22,6%.

USD/HKD kommer härnäst att reagera på de senaste BNP-uppgifterna från USA. Ekonomer som intervjuats av Reuters förväntar sig att uppgifterna visar att ekonomin expanderade med 6,2% under första kvartalet, hjälpt av stimulansen i USA. Paret kommer också att reagera på de senaste uppgifterna om antalet amerikaner som ansökt om arbetslöshetsersättning för första gången och data om personlig konsumtion (PCI) som publiceras på fredag.

USD/HKD: teknisk analys

Copy link to section
USD/HKD
USD/HKD teknisk graf

Hongkongs dollar är en valuta som skiljer sig relativt från andra valutor eftersom den är knuten till den amerikanska dollarn. Det betyder att den alltid handlas för mellan 7,75 och 7,85 dollar. När marknadskrafterna pressar priset under eller över detta intervall tenderar Hong Kong Monetary Authority (HKMA) att reagera med sina reserver.

Vad gäller 4-timmarsdiagrammet har paret haft en nedåtgående trend. Det har till och med bildat en fallande kanal som visas i lila. Dessutom har det sjunkit under de 25 och 50 dagars viktade glidande medelvärdena. Därför är vägen för minst motstånd för paret nedåt och nästa nyckelmål är 7,7583. Det finns emellertid också en möjlighet att paret studsar tillbaka när tjurar riktar in sig mot kanalens övre sida vid 7,7660.

HKD Forex