Är det läge att köpa aktier i Altria Group i juni?

Av:
Jun 3, 2021
Listen
  • Altria kan vara ett bra val för alla investerare som söker säkra utdelningsintäkter.
  • Altria förväntar sig en justerad utspädd EPS i intervallet 4,49 till 4,62 dollar för räkenskapsåret 2021.
  • Allt tyder på att priset kan stabiliseras snart över motståndsnivån vid 50 dollar.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Aktierna i Altria Group, Inc. (NYSE: MO) har stigit med mer än 20% sedan början av januari 2021 och den aktuella aktiekursen ligger runt 49,50 dollar. Altria är ett stabilt företag med en bra position på marknaden och deras aktier kan vara ett bra val för alla investerare som söker säkra utdelningsintäkter.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Grundläggande analys: Altria förväntar sig en justerad utspädd EPS på mellan 4,49 och 4,62 dollar under räkenskapsåret 2021

Copy link to section

Altria Group är ett amerikanskt företag och en av världens största producenter och marknadsförare av tobak, cigaretter och relaterade produkter. Altria Group var tidigare kända som Philip Morris Companies, och enligt uppskattningar skulle detta företag kunna öka sin marknadsandel ytterligare under de kommande åren.

Altria Group ser en stark efterfrågan på sina produkter och har rätt ledningsgrupp för att skala och förbättra effektiviteten. Morgan Stanley rapporterade den här veckan att aktierna i detta företag bör flytta sig “uppåt från nuvarande nivåer” eftersom en FTC-administrativ prövning är planerad att börja denna vecka.

Altria rapporterade sitt resultat för första kvartalet den sista veckan i april. De totala intäkterna hade minskat med 3,4% på årsbasis till 4,88 miljarder dollar, medan icke-GAAP-vinsten per aktie låg på 1,07 dollar. De totala intäkterna hade minskat mer än väntat (-110 miljoner dollar), främst på grund av covid-19-pandemin, och företaget bekräftade sin tidigare prognos för helåret 2021.

Altria förväntar sig en justerad utspädd EPS i intervallet 4,49 till 4,62 dollar för räkenskapsåret 2021, vilket motsvarar en tillväxttakt på 3% till 6% från en justerad utspädd EPS på 4,36 dollar under räkenskapsåret 2020. Altria började andra kvartalet i en stark position, men vissa negativa nyheter kan påverka lönsamheten och intäkterna under de kommande kvartalen.

Enligt rykten kan Biden-administrationen höja punktskatter på cigaretter, vilket skulle påverka Altrias verksamhet negativt. Finans- och forskningsföretaget Argus sänkte sitt betyg för Altria Group från “köp” till “håll” och rapporterade att de förväntar sig en lägre justerad vinst från Altria.

“I synnerhet sade FDA nyligen att man planerar att förbjuda mentolcigaretter och överväger regler som skulle minska cigarettnikotin till icke-beroendeframkallande nivåer. Dessutom kan Biden-administrationen höja punktskatter på cigaretter,” säger Kristina Ruggeri, en analytiker från Argus. .

Trots detta är Altria-gruppens aktier fortfarande undervärderade i förhållande till marknaden och detta företag kan leverera betydande aktieägarvärde under många år framöver. Altria handlas för mindre än tio gånger EBITDA 2020, avkastningen är cirka 6,97% av aktiekursen och med ett börsvärde på 91 miljarder dollar är aktierna i detta företag inte dyra.

Teknisk analys: 50 dollar representerar den första motståndsnivån

Copy link to section
Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över motståndet vid 50 dollar skulle det vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 52 dollar. En fortsatt stigning över 54 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden för Altrias aktier, men om priset sjunker under 44 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Sammanfattning

Copy link to section

Altria handlar mindre än tio gånger EBITDA 2020 och deras aktier kan vara ett bra val för alla investerare som söker säkra utdelningsintäkter. För närvarande tyder allt på att priset kan stabiliseras snart över motståndsnivån vid 50 dollar.

Aktier & Fonder Marknadsanalys