Cardano samarbetar med Nervos för att möjliggöra kedjeinteroperabilitet

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jun 3, 2021
  • Detta blir Cardanos första brygga någonsin och den kommer att vara klar under de närmaste sex veckorna.
  • Genom att brygga Cardano och Nervos kan ADA- och CKB-innehavare använda sina tokens mellan kedjorna.
  • Enligt IOHK:s Romain Pellerin är interoperabilitet nyckeln till att göra blockchain allmänt accepterat.

Cardano och Nervos samarbetar för att möjliggöra interoperabilitet mellan sina två plattformar. Nervos presenterade den här nyheten via ett blogginlägg den 2 juni och noterade att detta kommer att bli Cardanos första kedjebrygga någonsin. Denna anslutning kommer att drivas av Nervos Force Bridge cross-chain-teknik, och målet är att hjälpa till att länka ekosystemen i de två projekten, som är värda miljardtals dollar sett till marknadsvärde. Enligt uppgift kommer de två parterna att kunna genomföra allt arbete som krävs för att slutföra denna anslutning på bara sex veckor.

Enligt blogginlägget kommer bryggan att låta innehavare av Cardano (ADA) och Nervos (CKB) använda sina tokens på båda plattformarna. Det låter dem också utveckla användardefinierade tokens i båda blockchain-nätverken. Därtill kommer Cardano-utvecklare att få tillgång till Nervos utvecklingsverktyg för att hjälpa dem att förbättra sina dApps och utöka sina användarbaser.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Romain Pellerin, IOHK:s CTO, förklarade varför interoperabilitet är viktigt och sa att blockchain-tekniken bara kommer att se massantagande när slutanvändarna inte är begränsade till ett nätverk eller en standard. Enligt honom hjälper interoperabilitet användare att sömlöst komma åt data, oavsett vilket nätverk de använder. Han noterade vidare att bryggan kommer att hjälpa Cardano och Nervos att arbeta tillsammans för ytterligare innovation för att säkerställa att blockchain levererar sina löften om att erbjuda ett rättvist och effektivt globalt finansiellt system.

Cardano och Nervos har samarbetat tidigare

Även om detta är Cardanos första kedjebrygga så är det inte första gången projektet samarbetar med Nervos. De två företagen gick samman i december förra året för att lansera en lösning för att öka säkerheten för smarta kontrakt. De försökte uppnå detta genom att förbättra UTXO:s (Unspent Transaction Outputs), en populär redovisningsmetod som blockchain-nätverk använder.

I ett kommentar till detta partnerskap sa Kevin Wang, Nervos medgrundare, att det är särskilt spännande med tanke på förhållandet mellan Nervos och Cardano. Han fortsatte med att notera att Nervos har arbetat hårt med forskning och att bryggan skulle hjälpa projektet att komma närmare att skapa ett funktionellt interoperabelt nätverk samtidigt som det visar Force Bridges kapacitet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust