Delta Air Lines förutspår att fritidsresorna ökar med 100% i juni

By: Ajay Pal Singh
Ajay Pal Singh
Ajay arbetade på Tata Motors med projektplanering innan han upptäckte sin passion för aktier. Idag bor han i Kanada… read more.
on jun 3, 2021
  • Delta förväntar sig att fritidsresorna inom USA studsar tillbaka med mer än 100% under juni månad.
  • Ledningen mål är att återgå till intäkterna från 2019 under 2023 med en reducerad kostnadsstruktur.
  • Företaget räknar med att gå med vinst före skatt under andra halvåret.

Delta Air Lines Inc. (NYSE: DAL) förväntar sig att fritidsresorna inom USA kommer att studsa tillbaka med mer än 100% under juni månad, upp från 60% i mars, enligt deras senaste rapport till Securities and Exchange Commission (SEC).

Aktierna i alla flygbolag sjönk ifjol efter att covid-19-restriktionerna trädde i kraft och de flesta inrikes- och utrikesresor stoppades.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Deltas aktie har stigit med nästan 20% hittills i år men handlas fortfarande under nivåerna före pandemin. När lockdown-åtgärderna lättas och människor börjar resa igen bör företagets intäkter och vinster fortsätta att återhämta sig.

Vad mer sa företaget?

Företaget förutspår fortsatt tillväxt för efterfrågan på fritids-, företags- och transatlantiska resor med en mer drastisk återhämtning för långväga internationella resor 2022. Ledningen mål är att återgå till intäkterna från 2019 under 2023 med en reducerad kostnadsstruktur.

Delta har planer på att minska flottfamiljerna i sin flygportfölj från 13 under 2019 till 9 innan 2025. Det siktar också på att utnyttja flygplan med fler säten per plan för att öka kostnadseffektiviteten.

Finansiell prognos för junikvartalet

Företaget har beräknat att förlusten före skatt för junikvartalet kommer att uppgå till 1,0–1,2 miljarder dollar, jämfört med den tidigare prognosen på 1,0–1,5 miljarder dollar som utfärdades den 15 april. De totala intäkterna förväntas uppgå till cirka 6,0–6,2 miljarder dollar, vilket är ned med mellan 50% och 52% från junikvartalet 2019.

Bränslepriset kan utgöra ett potentiellt farthinder på kostnadssidan eftersom bolaget nu förväntar sig bränslepriser på mellan 2,10 och 2,15 dollar per gallon, jämfört med den tidigare prognosen på mellan 1,85 och 1,95 dollar för junikvartalet. WTI Crude har ökat med 41% sedan årsskiftet och handlas för närvarande för cirka 68,7 dollar per fat.

Den schemalagda kapaciteten förväntas fortfarande minska med 32% jämfört med junikvartalet 2019.

Flygbolagen tog lån för att klara sig igenom pandemin, vilket innebär att de har höga skulder i balansräkningen. Delta redovisar också cirka 19 miljarder dollar i nettoskuld.

Företaget räknar med att gå med vinst före skatt under andra halvåret.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust