Därför ökade DocuSign med 17% i värde idag

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 4, 2021
  • DocuSign slog Wall Streets prognoser under det första kvartalet.
  • VD Dan Springer diskuterade Q1-rapporten på CNBC:s "TechCheck".
  • DocuSign Inc rusade upp med 17% på aktiemarknaden idag.

DocuSign Inc (NASDAQ: DOCU) steg med 17% på aktiemarknaden idag efter att företaget rapporterade finansiella resultat för första kvartalet som överträffade Wall Streets förväntningar.

DocuSigns resultat för första kvartalet

DocuSign rapporterade 8,4 miljoner dollar (5,93 miljoner pund) i förlust under första kvartalet, vilket motsvarar 4 cent per aktie. Under motsvarande kvartal förra året uppgick förlusten till 47,8 miljoner dollar eller 26 cent per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På justerad basis tjänade det San Francisco-baserade företaget 44 cent per aktie, jämfört med 12 cent per aktie för ett år sedan. DocuSign genererade 469,1 miljoner dollar i intäkter under första kvartalet -–en ökning från 297 miljoner dollar förra året. Under det föregående kvartalet (Q4) ökade intäkterna med 57%.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra 437,6 miljoner dollar i intäkter och 28 cent i justerat resultat per aktie. För hela räkenskapsåret förväntar sig DocuSign nu upp till 2,04 miljarder dollar i intäkter, jämfört med FactSet-konsensus på 1,99 miljarder dollar.

DocuSign öppnade på 210 dollar per aktie på aktiemarknaden idag och byter för närvarande händer för 227 dollar per aktie. Detta kan jämföras med årets hittills högsta värde på 265 dollar per aktie i februari. Aktien gick extremt starkt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på nästan 200%. I skrivande stund har det Nasdaq-noterade företaget en börsvärde på 44,14 miljarder dollar.

VD Dan Springers kommentarer på CNBC:s “TechCheck”

DocuSign sa att antalet nya kunder slog rekord under det senaste kvartalet trots covid-19 restriktionerna. VD Dan Springer kommenterade resultatrapporten på CNBC:s ”TechCheck”:

”Vi tillskriver det till kundernas efterfrågan. Fler och fler företag fokuserar på att omvandla sin verksamhet digitalt. Oavsett om det är under pandemin eller efter pandemin vill de dra nytta av dessa digitala tekniker som gör att de kan spara pengar och erbjuda bättre kundupplevelser.”

Verkställande direktören uttryckte också förtroende för att antalet kunder kommer att fortsätta öka i framtiden. DocuSign nådde milstolpen på en miljon kunder under första kvartalet, men Springer betonade att de inte ens har nått 10% av den adresserbara marknaden än. ”Möjligheten finns där, det kommer verkligen att handla om utförande,” sa han.

Enligt Springer tillhör DocuSign det han kallade en ”ekonomi var som helst”. De lättare pandemirestriktionerna och att arbetare återvänder till sina kontor utgör inte mycket av ett hot mot företagets verksamhet, konstaterade han.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust