Nikes aktier kvar på tjurmarknad trots Kinas bojkott

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 6, 2021
  • Bank of America gav Nike ett neutralt betyg på grund av risken för minskad försäljning i Kina.
  • Citigroup varnade också för att bojkotterna av Nike-skor i Kina är ett problem.
  • Om priset faller under stödet vid 120 dollar kan nästa mål ligga runt 100 dollar.

Nike, Inc. (NYSE: NKE) fortsätter att handlas på en tjurmarknad, försäljningen av företagets produkter går bra och de kommer att fortsätta att generera stark tillväxt under de kommande kvartalen.

Grundläggande analys: Bojkotten av Nike-skor i Kina skrämmer vissa investerare

Nike har en mycket bra position på marknaden, men Bank of America tilldelade ändå Nike ett neutralt betyg eftersom de ser en risk för minskad försäljning i Kina den närmaste tiden. Bojkotten av Nike-skor i Kina skrämmer vissa investerare, men det kompenseras för i balansräkningen av att den globala ekonomin fortsätter att återhämta sig från pandemin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi är hausse på de långsiktiga utsikterna för Nikes accelererade innovation, dess distributionsstrategi för att öka digital på bekostnad av odifferentierade grossistpartners och möjligheter att använda data för att driva tillväxt. Vi ser dock en risk för missade prognoser på grund av svagheten i Kina,” sa Lorraine Hutchinson, en analytiker från Bank of America.

Citigroup varnade också för att bojkotterna av Nike-skor i Kina representerar ett problem och förväntar sig en kortvarig press på försäljningen/marginalen. Citigroup nedgraderade Nike till ett neutralt betyg medan Melvin Capital Management-fonden stängde sin position i Nike förra månaden.

Trots detta förväntar sig företagsledningen att de enkelt kommer att överleva de kinesiska bojkotterna och förbli mycket optimistisk om företagets utsikter. Forskningsföretaget Stifel förväntar sig inte någon långsiktig inverkan på Nike från bojkotterna och har en köprankning på Nike med ett prismål på 168 dollar.

Den aktuella utdelningsavkastningen uppgår till cirka 0,8% och det är värt att nämna att styrelsen förklarade en kvartalsutdelning på 0,275 dollar per aktie förra månaden (i linje med föregående utdelning).

Nike kommer att fortsätta att se omsättningstillväxt och marginalökningar under de kommande åren, men med ett börsvärde på 211 miljarder dollar så ser vi att aktien inte är undervärderad. Nike handlas för mer än fyrtio gånger EBITDA 2020, det bokförda värdet per aktie är mindre än 8 dollar och det nuvarande risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare.

Teknisk analys: Nikes aktier har hittat starkt stöd över 120 dollar

Nikes aktier har hittat starkt stöd över 120 dollar, men förmodligen är det inte rätt tid att köpa aktier i detta företag just nu.

Datakälla: tradingview.com

Om priset faller under stödet vid 120 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 100 dollar. Om priset däremot skulle bryta över motståndet vid 140 dollar så skulle det vara en signal att handla Nike-aktier, och nästa mål kan då vara 145 eller till och med 150 dollar.

Sammanfattning

Nikes aktier fortsätter att handlas på en tjurmarknad, men Bank of America tilldelade Nike ett neutralt betyg eftersom de ser en risk för minskad försäljning i Kina den närmaste tiden. Förmodligen är det inte rätt tillfälle att köpa aktier i detta företag och om priset faller under stödet vid 120 dollar kan nästa mål ligga runt 100 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust