Ad

Solana är det nya navet för dApps – ska du köpa SOL nu?

Av:
Jun 8, 2021
Listen
  • Solana är ett open source-projekt som tillhandahåller decentraliserad ekonomilösningar (DeFi).
  • De har lanserat en fond på 20 miljoner dollar för att utveckla ekosystemet i Sydkorea.
  • Projektet har nyligen samlat in mellan 300 miljoner och 450 miljoner dollar.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Solana SOL/USD började utvecklas 2017 och lanserades i mars 2020 av Solana Foundation. Solana-protokollet är utformat för att underlätta skapandet av decentraliserade applikationen (dApp). Huvudmålet är att förbättra skalbarheten genom införandet av en proof-of-history (PoH) i kombination med konsensusalgoritmen proof-of-stake (PoS).

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Solana har blivit mycket populärt bland investerare under det senaste året och värdet för myntet har stigit från mindre än 1 dollar till cirka 40 dollar idag. Det ökade intresset beror på att många applikationer utvecklas på deras blockchain tack vare dess höga kapacitet. Det finns för närvarande 157 projekt på Solana.

Men den stora frågan är ju – är det för sent att köpa Solana nu? Låt oss ta en titt på projektet och potentiella katalysatorer som kan öka värdet på SOL ytterligare.

Ska du köpa SOL?

Copy link to section

Den 12 maj investerade tre fonder, Gate.io, Coin DCX och BRZ, 60 miljoner dollar i projekt som är byggda på Solana blockchain på tillväxtmarknader.

Den 3 juni lanserade Solana Foundation en fond på 20 miljoner dollar för att främja ekosystemets expansion i hela Sydkorea tillsammans med blockchain-fonden ROK Capital.

Nästa dag uppgavs det att blockkedjan samlat in mellan 300 och 450 miljoner dollar, vilket rapporterades om i fredags av Decrypt. Solana planerade att stänga rundan i mars, men förlängde den som svar på det starka intresset.

Dessa investeringar kommer att leda till en uppgradering av projektet som helhet, vilket har potential att lyfta alla de projekt som för närvarande körs på Solana blockchain. Att fler användare och utvecklare kliver ombord leder till ökat intresse, ökad likviditet och allmän acceptans som kommer att vara avgörande för framtida tillväxt.

Satsar på ett ekosystem

Copy link to section

Med bokstavligen hundratals dApps som utvecklats på Solana blockchain tack vare dess höga genomströmning är potentialen för fortsatt tillväxt uppenbar. I framtiden kan även Ethereum-baserade dApps se värde i att byta till denna blockchain eller utveckla separata dApps som också körs på SOL.

I detta fall kan SOL till det aktuella priset på cirka 40 dollar vara en lönsam investering. En titt på diagrammet visar starkt stöd vid cirka 25 dollar så nervösa investerare kanske kan köpa hälften av sin position för 40 dollar – och om den sjunker till 25 dollar kan de köpa andra halvan för att sänka sin genomsnittliga ingångspunkt.

Solana handlade över 50 dollar i maj innan hela kryptovalutamiljön kraschade. Men ser vi framåt kan vi eventuellt se SOL nå sina toppar igen när ekosystemet har förbättrats i Sydkorea, och när de medel som investeras i projektet faktiskt börjar pumpas in i framtida innovationer.

År 2022 kan vi till och med få se värdet skjuta upp till 100 dollar. Detta beror på att många projekt kan övergå till att använda Solana blockchain tack vare dess olika innovationer och förbättringar jämfört med andra blockkedjor. Det kan också se bred acceptans, vilket kommer att öka dess värde ännu mer.

Solana Kryptovaluta