Revolut lägger till stöd för DOGE när myntets popularitet ökar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jun 9, 2021
  • Revolut har börja stödja DOGE tack vare ökad efterfrågan från sina kunder.
  • DOGE kommer att finnas tillgängligt för alla Revolut-användare, inklusive de som inte handlat krypto tidigare.
  • DOGE-noteringen är en del av Revoluts nya program där de listar en ny digital valuta varje tisdag.

Den Storbritannienbaserade digitalbanken Revolut har utökat sin kryptoverksamhet genom att lägga till Dogecoin (DOGE). En rapport avslöjade den här nyheten den 8 juni och konstaterade att listningen är ett svar på den ökande efterfrågan på DOGE från bankens kundbas. Enligt uppgift är detta en del av Revoluts nya program, där målet är att lägga till en ny digital valuta på plattformen varje tisdag.

Enligt rapporten inleddes programmet den 1 juni och Algorand (ALGO) var den första token som blev listad. Efter DOGE kommer Revolut att lägga till ytterligare sex kryptovalutor. Enligt Ed Cooper, Revolutions kryptochef, har den digitala banken fått en strid ström av förfrågningar om att lägga till stöd för DOGE de senaste månaderna, vilket ledde till myntets notering igår.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Han noterade att kryptoentusiaster som använder deras plattform kommer att kunna handla DOGE sömlöst tack vare detta tillägg. Myntet kommer också att finnas tillgängligt för nybörjare som vill doppa tårna i den snabbt växande kryptosektorn.

Den här nyheten kommer efter att Revolut meddelade att man planerar att börja låta sina användare överföra krypto till personliga plånböcker. Banken har börjat med ett betatest med överföringar av Bitcoin (BTC) till högst tre plånböcker för utvalda kunder. Företaget, som nu stöder fler än 20 krypton, planerar att expandera tjänsten i framtiden.

Gör plats för ett meme-baserat mynt

Dogecoins utvecklare skapade kryptovalutan som ett skämtmynt baserat på Shiba-Inu-meme. Myntet fick dock snart ett brett följe, inklusive Teslas VD, Elon Musk. Som ett resultat av hypen på internet har myntets pris skjutit upp och nått milstolpe efter milstolpe. Till exempel har DOGE ökat med mer än 6 634% i värde under 2021 för att nå en ny rekordnivå på 0,7376 dollar.

Den San Francisco-baserade kryptobörsen Coinbase, en av de största kryptobörserna i världen, meddelade också stöd för DOGE tack vare dess imponerande prestanda. Som ett resultat av noteringen steg myntet ytterligare och är för närvarande den sjätte största kryptovalutan sett till marknadsvärde.

I skrivande stund handlas DOGE för 0,34 dollar efter att ha stigit med 0,46% det senaste dygnet. Myntet har en daglig volym på 3 366 940 734,00 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust