NZD/USD nära nyckelstöd efter stark detaljhandelsdata från Nya Zeeland

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jun 10, 2021
  • NZD/USD-paret närmade sig en viktig stödnivå idag.
  • Nya Zeeland publicerade starka uppgifter om landets elektroniska kortförsäljning.
  • Paret kommer härnäst att reagera på de amerikanska inflationsuppgifterna.

NZD/USD-priset låg stadigt efter de relativt starka detaljhandelsuppgifterna från Nya Zeeland och inför den kommande amerikanska inflationsdatan. Det handlas till 0,7180, vilket är under förra veckans topp på 0,7318.

NZD/USD
NZD/USD prisutveckling

Nya Zeelands kortutgifter

Nya Zeelands ekonomi studsar tillbaka när landet öppnas igen, vilket leder till högre efterfrågan. Uppgifter från landets statistikbyrå igår visade att grossistförsäljningen ökade med 3,7% till 1,1 miljarder nyzeeländska dollar under första kvartalet. Detta var en större ökning än det fjärde kvartalets ökning med 1,7%. Tillväxten berodde främst på motorfordon och reservdelar som ökade med 18%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Idag visade data att kortförsäljningen ökade med 2,3%, eller 189 miljoner nyzeeländska dollar, i maj. På årsbasis ökade kortförsäljningen med 18,1% efter att ha ökat med 108% föregående månad. Vinsterna på årsbasis utgår ifrån ett lågt basvärde eftersom landet såg en kraftigt minskad försäljning i april och maj förra året under pandemin.

Uppgifterna visade att icke-detaljhandeln såg den största ökningen och ökade med 4,0%. Ökningen berodde främst på återöppningen av trans-Transman-bubblan. När den globala vaccinationstakten ökar finns det därför en möjlighet att försäljningen fortsätter att öka eftersom landet kommer att börja öppnas igen för vaccinerade utlänningar.

NZD/USD-paret kommer härnäst att reagera på de senaste amerikanska inflationsuppgifterna. Uppgifterna kommer vid en tidpunkt då bensinpriserna har stigit. Andra varor, som virke och järnmalm, har fortsatt att öka i pris, och några av dessa kostnader överförs till konsumenten.

Analytiker som intervjuats av Reuters förväntar sig att uppgifterna kommer att visa att huvud-KPI steg med 4,7% i maj medan kärn-KPI steg med 3,2%. Colonial Pipeline-hackingattacken hade möjligen en inverkan på KPI eftersom gaspriserna i vissa stater ökade under månaden.

NZD/USD: teknisk analys

NZD/USD
NZD/USD teknisk graf

NZD/USD-paret har legat i ett snävt intervall de senaste veckorna. På det dagliga diagrammet ligger paret längs de 25 och 50 dagars exponentiella glidande medelvärdena (EMA). Det ligger också något över den stigande trendlinjen som förbinder de lägsta nivåerna sedan september förra året. Paret har också bildat ett huvud och axlar-mönster. Därför kommer paret sannolikt att bryta ut lägre inom kort när handlare siktar in sig mot nästa psykologiska stöd vid 0,7000.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust