Prisprognos för Cardano: Är ADA ett köp när den dagliga volymen faller?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son och brorson… read more.
on jun 11, 2021
  • Cardano är på väg mot den första veckoförlusten under de senaste tre veckorna.
  • Prisutvecklingen liknar andra kryptovalutors, som Bitcoin och Ethereum.
  • Cardanos genomsnittliga dagliga handelsvolym har minskat.

Cardano (ADA/USD) är på väg mot den första veckoförlusten på tre veckor, eftersom reglering och oro för högre räntor dämpar kryptovalutamarknaden. Myntet handlas för 1,5240 dollar, vilket är cirka 38% under rekordnivån på 2,4770.

ADA price chart
ADA prisgraf

Reglering och fallande volym

Cardano och andra kryptovalutor kämpar eftersom den övergripande regleringsmiljön blir allt mer otydlig. I Kina har regeringen inlett kraftiga insatser mot kryptosektorn. Nyligen rapporterades det att några av landets ledande influencers fått sina konton i sociala medier avstängda. Samtidigt har sökmotorer som Baidu blockerat flera söktermer, inklusive de för börser. Några av de börser som Baidu blockerar är Huobi och Binance,

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Under tiden, i USA, kräver man fler regler när antalet ransomware-attacker ökar. Finansminister Janet Yellen har lett uppmaningarna till hårdare regler. På samma sätt har senator Elizabeth Warren bett kongressen och andra tillsynsmyndigheter att introducera hårdare regler.

Cardano-priset har också kämpat på grund av den totala fallande volymen. Uppgifter som sammanställts av Invezz visar att myntets volym låg på över 2,3 miljarder dollar i torsdags. Även om detta var en hög siffra låg den under de 6,6 miljarder dollar som handlades under samma dag i maj. Det är också lägre än februaritoppen på 12 miljarder dollar. Som visas nedan har antalet sökningar på Cardano i Google också minskat den senaste tiden.

Cardano Foundation och Input-Output har också varit relativt tysta de senaste veckorna. Input-Output arrangerade tre presskonferenser i maj, men ingen denna månad. Ibland tenderar dessa presskonferenser att påverka kryptovalutans pris.

Dessutom finns det en oro över räntorna efter de starka amerikanska inflationsuppgifterna som publicerades igår. Uppgifterna visade att konsumentprisindexet (KPI) ökade med 5% i maj. Det var högre än medianuppskattningen på 4,7% och Feds mål på 2,0%. Dessa siffror, tillsammans med den åtstramande arbetsmarknaden, pekar på en åtstramning av Fed.

Prisprognos för Cardano

Cardano price
Cardano prisgraf

Det dagliga diagrammet visar att Cardano-priset har kämpat den senaste tiden. Det har kämpat för att flytta sig över motståndet vid 1,8857 dollar och under stödet vid 1,2617. Det har också sjunkit under de 25 och 50 dagars glidande medelvärdena. En närmare titt visar också att det har bildat ett huvud och axlar-mönster. Även om utsikterna är neutrala, finns det därför en möjlighet att ADA-priset kommer att bryta ut lägre under helgen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust