Prisanalys av Cosmos (ATOM) – är det rätt tid att köpa ATOM?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 11, 2021
  • JPMorgan meddelade att kryptovalutamarknaden just övergick till en björnmarknad.
  • ATOM kan försvagas ytterligare under de kommande dagarna.
  • Om priset sjunker under 10 dollar igen kan nästa prismål ligga runt 8 dollar.

Cosmos ATOM/USD har utökat sin korrigering från rekordhöjderna över 32 dollar den 7 maj, och priset på denna kryptovaluta kan falla ytterligare under de kommande dagarna.

Grundläggande analys: Det finns fortfarande en viss osäkerhet kring detta projekt

Cosmos är ett decentraliserat nätverk som gör det möjligt för blockkedjor att överföra värde mellan varandra samtidigt som de behåller sin suveränitet. Innan Cosmos kunde blockchains inte kommunicera med varandra, medan tekniken i detta nätverk gör det möjligt för dig att fritt utbyta tillgångar och data.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Varje ny oberoende blockchain som skapas inom Cosmos är bunden till Cosmos Hub, som drivs av kryptovalutan ATOM. Huvudmålet för Cosmos är att ta itu med bristen på interoperabilitet på marknaden, och enligt den officiella webbplatsen kommer ATOM snart att säkra många kedjor i utbyte mot ytterligare staking-belöningar.

Populariteten för detta projekt ökar över hela världen och fler och fler börser erbjuder denna kryptovaluta. Trots det har ATOM kollapsat från rekordhöjderna över 32 dollar som registrerade den första veckan i maj, och risken för ytterligare prisfall är förmodligen inte över.

Kryptovalutamarknaden är fortfarande under press och handlare oroar sig över att det kan ta lång tid för priserna att återgå till tjurzonen. Priset på ATOM är i korrelation med priset på Bitcoin, och om priset på Bitcoin faller under stödet vid 30 000 dollar så kommer det även att påverka ATOM negativt.

”Bitcoin-kurvan visar att efterfrågan är svag och kryptovaluta-björnmarknaden just har börjat. Bitcoins andel av kryptomarknadens totala värde måste passera 50% för att argumentera för att björnmarknaden är över,” rapporterade en analytiker från JPMorgan denna vecka.

Det finns fortfarande en övergripande osäkerhet kring detta projekt och framgången hänger främst på hur flexibel deras strategi är som svar på konkurrenternas utveckling. Cosmos konkurrerar med några tunga aktörer som Polkadot, och vi får inte heller glömma att en reglering av kryptovalutamarknaden kan vara ett hot mot denna kryptovaluta.

Investerare bör också ha i åtanke att det just nu inte finns någon begränsning för utbudet av nya ATOM-mynt. Så om du bestämmer dig för att handla med denna kryptovaluta i juni bör du alltid använda en ”stop-loss”-order eftersom risken förblir hög.

Teknisk analys: 10 dollar representerar den kritiska supportnivån

Datakälla: tradingview.com

Cosmos (ATOM) kan försvagas ytterligare under de kommande dagarna, och om priset faller under 10 dollar igen kan nästa prismål ligga runt 8 dollar eller till och med under. Om priset däremot skulle stiga över 17,5 dollar så skulle det vara en stark köpsignal och öppna för en resa upp till motståndet vid 20 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust