State Street lanserar ny affärsenhet med fokus på digital ekonomi

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on jun 11, 2021
  • State Street Digital-divisionen kommer att ledas av Nadine Chakar.
  • Enligt State Street VD kommer digitala tillgångar att få stort inflytande och snart påverka finanssektorn.
  • Med denna division vill State Street erbjuda sina kunder verktyg för att hantera sina digitala tillgångar.

Den amerikanska finansjätten State Street Corporation har lanserat en ny affärsenhet med fokus på den snabbt växande digitala finanssektorn. Företaget avslöjade denna nyhet genom ett pressmeddelande den 10 juni och noterade att den nya divisionen kallas State Street Digital. Enheten kommer att ledas av Nadine Chakar, en branschexpert med mer än tre decenniers erfarenhet.

Enligt pressmeddelandet kommer Chakar att rapportera direkt till State Street Corporations COO, Lou Maiuri. Ron O’Hanley, ordförande och VD för State Street, förklarade att finansjättens entré i den framväxande sektorn beror på finansbranschens snabbt övergång till en digital ekonomi. Företaget bedömer att digitala tillgångar kommer att få ett betydande inflytande som påverkar finanssektorn redan de närmaste åren.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

O’Hanley tillade att infrastrukturen för finansiella tjänster snabbt integrerar digitala tillgångar i sin VVS. Därför beslutade State Street att doppa tårna i den växande tillgångsklassen för att kunna erbjuda sina kunder verktyg och lösningar för sina traditionella investeringar såväl som deras digitala behov.

Överbrygga klyftan mellan det nuvarande finansiella systemet och det framtida

Enligt pressmeddelandet kommer den nya divisionen att utnyttja State Street nuvarande digitala funktioner för att hantera krypto, digitala bankvalutor, blockchain och tokenisering. State Street Digital kommer att omfatta State Street’s egenutvecklade teknik, GlobalLink. Företaget avser att utöka den till en plattform som rymmer flera digitala valutor.

Med denna plattform vill företaget också uppnå sina peer-to-peer-mål genom att skapa nya likviditetskanaler för kunder och investerare världen över. Per Chakar har företaget utvecklat flera digitala funktioner och andra lösningar, skapat nya partnerskap och investerat i infrastrukturen som stöder State Street Digital.

Hon tillade att State Street har en viktig roll att spela i omvandlingen av den digitala marknadsinfrastrukturen, och denna nya division kommer att hjälpa dem att uppnå just det. Chakar noterade vidare att State Street vill hjälpa sina kunder att överbrygga klyftan mellan den nuvarande finansbranschen och morgondagens.

Denna nyhet kommer när State Street fortsätter att engagera sig alltmer i den spirande kryptosektorn. Bolaget meddelade tidigare att VanEck utsett dem till administratör och överföringsagent för sin börshandladefond (ETF). Företaget avslöjade också att Iconic Funds hade valt dem som administratör för sin planerade Bitcoin-stödda börshandelsnot (ETN).

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust