Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq fortsätter att handla på en tjurmarknad före FED-mötet

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 14, 2021
  • För veckan försvagades Dow Jones -0,80%, S&P 500 avancerade 0,41%, medan Nasdaq steg 1,85%.
  • Den amerikanska centralbanken kommer att hålla ett penningpolitiskt möte nu i veckan.
  • FED förväntas allmänt behålla sin ultralösa penningpolitik oförändrad.

USA:s inflation steg i sin snabbaste takt på nästan 13 år i maj och inflationsproblem kan drabba investerarnas förtroende de kommande dagarna. USA:s inflation slog 5% i maj medan vissa politiska beslutsfattare menar att inflationen sannolikt kommer att vara övergående till följd av efterfrågan och förseningar i leveranskedjorna.

Den amerikanska centralbanken kommer att hålla ett penningpolitiskt möte den här veckan och flera FED-medlemmar uppger att avstramningen bör börja ”förr snarare än senare.” Den amerikanska centralbanken förväntas allmänt behålla sin ultralösa penningpolitik oförändrad. Om FED beslutar att strama åt sin nuvarande policy så kommer de amerikanska aktieindexen troligen att falla till lägre prisnivåer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Inflationsdatan har skrämt många investerare, men för tillfället är reaktionen att aktier fortfarande är att föredra framför obligationer i en inflationsmiljö,” säger Rick Meckler, partner vid Cherry Lane Investments i New Vernon, New Jersey.

Den senaste Non-farm Payroll-rapporten levde inte upp till ekonomernas uppskattning på 650 000 nya arbetstillfällen när landet tillför 559 000 jobb i maj. Detta är en av anledningarna till att FED inte kommer att förändra sin politik och fortsätta lägga fokus på att se till att arbetsmarknaden återhämtar sig helt.

En positiv nyhet är att antalet amerikaner som ansökte om arbetslöshetsersättning för första gången var 376 000 under veckan som slutade den 4 juni, vilket signalerade en stadig ekonomisk återhämtning (föregående vecka var siffran 428 000). Consumer Sentiment Index i juni förbättrades mer än väntat och nådde 86,4 medan handelsbalansen i april visade ett underskott på 68,9 miljarder dollar (bättre än förväntat).

S&P 500 ökade med 0,41% förra veckan

Förra veckan såg S&P 500 (SPX) en ökning med 0,41% och stängdes till 4 247 punkter.

Datakälla: tradingview.com

S&P 500 avancerade till nya rekordhöjder på fredagen och enligt den tekniska analysen finns det ingen risk för att den positiva trenden ska vända. Om priset sjunker under 4 000 punkter så skulle det vara en stark säljsignal och då ligger vägen fri till 3 900 eller till och med 3 800 punkter.

DJIA minskade med -0,80% förra veckan

Dow Jones Industrial Average (DJIA) försvagades med -0,80% förra veckan och stängdes till 34 479 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Dow Jones Industrial Average fortsätter att handlas på en tjurmarknad. Men, om priset sjunker under 34 000 punkter, så skulle det vara en stark säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 33 500 punkter.

Nasdaq Composite ökade med 1,85% förra veckan

Nasdaq Composite (COMP) ökade 1,85% för veckan och stängdes till 14 069 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Uppåtpotentialen för Nasdaq Composite är fortfarande begränsad, men om priset stiger över 14 100 punkter så kan nästa mål vara cirka 14 200. Den starka stödnivån ligger runt 13 500 punkter, och om priset faller under denna nivå skulle det vara en stark säljsignal, och vi har fri väg till 13 000.

Sammanfattning

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq fortsätter att handlas på en tjurmarknad. Men, om FED beslutar att strama åt sin nuvarande policy, så kommer de amerikanska aktieindexen troligen att falla till lägre prisnivåer. USA:s inflation steg i sin snabbaste takt på nästan 13 år i maj och inflationsproblem kan drabba investerarnas förtroende de kommande dagarna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust