Bör du köpa Bitcoin efter Musks senaste tweet?

By: Milko Trajcevski
Milko Trajcevski
Milko utnyttjar sin passion för kryptovalutor och gör att investerare lär sig något nytt varje dag. Under sin fritid… read more.
on jun 15, 2021
  • Bitcoin återtog 40 000 dollar-nivån att Tesla kunde acceptera det igen som betalning.
  • Bitcoin fick också sin första uppdatering på fyra år: Taproot-uppgraderingen kommer i november.
  • Uppgraderingen kommer att innebära större transaktionsintegritet tillsammans med effektivitet.

Bitcoin BTC / USD dominerade rubrikerna för finansiella medier ännu en gång på måndagen. Den största och mest igenkännbara kryptovalutan handlas över $ 40.000-nivån med två anmärkningsvärda katalysatorer: en hausseartad tweet från Teslas VD Elon Musk och Taproot-uppgraderingen.

Naturligtvis gör handel över 40 000 dollar att många investerare undrar om de missat en kortsiktig återgång eller att Bitcoin fortfarande har gott om utrymme att sväva högre.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Låt oss ta en titt och utvärdera en handelstes.

En berg-och dalbana av känslor

Värdet på BTC skiftade enormt när det accepterades, förkastades och sedan accepterades av Tesla. Den vanliga överklagandet och den verkliga förekomsten av dess användning gav den det stöd som behövdes för att gå högre.

Allt var bra för Bitcoin-tjurar eftersom priset på myntet steg över $ 50.000 och nådde en rekordhög nivå nära $ 63.000 i april. Men de senaste veckorna berättar den fullständiga motsatta historien med Bitcoin föll till $ 30.000 i maj.

Det råder ingen tvekan om att detta är en marknadens berg-och dalbana. För långsiktiga Bitcoin-innehavare är detta bara par för kursen eftersom deras investeringstes sträcker sig över många år, om inte decennier. Men för resten av investeringssamhället? Tja, volatiliteten är här för att stanna – åtminstone här och nu.

Den 13 juni sa Elon Musk att Tesla kommer att överväga att acceptera Bitcoin förutsatt att miners använder renare energi. Detta bör inte förväxlas med 100% bekräftelse på att Tesla kommer att acceptera Bitcoin igen. Men det kanske inte spelar någon roll.

Nu kommer vi att se varför Teslas engagemang i Bitcoin är så viktigt för dess värde. Musks kommentarer hjälpte Bitcoin att komma tillbaka i värde för att handla över nyckeln på $ 40.000.

Taproot-uppgradering betyder mindre

Den 12 juni godkändes Bitcoin också av miners runt om i världen med sin uppgradering som kallas Taproot, som förväntas träda i kraft i november. Uppgraderingen möjliggör större transaktionsintegritet och effektivitet, och det kommer att frigöra potentialen för smarta kontrakt, vilket har varit en av de viktigaste funktionerna som gjorde Ethereum så framgångsrik.

Trots uppgraderingen låg värdet på Bitcoin på cirka 35 000 dollar. Vad betyder detta för Bitcoin-prisutsikterna? Det är enkelt. Vanlig acceptans av BTC avgör hur högt dess värde går mer än den underliggande tekniken, även om det också kommer att ha en betydande inverkan på det.

Ska du köpa Bitcoin?

Vi såg BTC gå från 34 949 dollar den 13 juni till 40 535 dollar, vilket är ett uppmuntrande steg högre för de långsiktiga prisutsikterna. Det visar tecken på en tidig tjurmarknad, och vi förväntar oss att den klättrar upp i värde.

Även om Tesla-hypen saktar ner över tiden kommer Taproot-uppdateringen definitivt att väcka mycket intresse från decentraliserade applikationsutvecklare (dApp), och vi kan till och med se olika decentraliserade finansiella (DeFi) implementeringar på Bitcoin framöver till november.

Efter att Taproot-uppdateringen är klar i november borde vi se exponentiell tillväxt. Som sådan kan köp av Bitcoin till cirka 40 000 dollar vara en lönsam investering för alla seriösa näringsidkare som tål volatilitet på kort sikt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust