Microsofts spelchef: 3 miljarder människor spelar videospel idag

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 15, 2021
  • Xbox-enheten genererade 3,6 miljarder dollar i intäkter för Microsoft under det tredje kvartalet.
  • USA: s multinationella företag utvidgar sina investeringar i spelsegmentet.
  • Microsoft tror på en skaparledd marknad och kommer troligen inte att minska 30%.

Xbox-enheten genererade 3,6 miljarder dollar (2,55 miljarder pund) i intäkter för Microsoft Corp ( NASDAQ: MSFT ) under det senaste finansiella kvartalet . I framtiden menar dock teknikjätten ta en del eller till och med alla konsolanvändare till molnet.

Phil Spencers kommentarer på CNBC: s “TechCheck”

Microsofts spelchef, Phil Spencer, kommenterade behovet av molnspel och hur stort det kan vara, på CNBC: s ”TechCheck”:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Det finns tre miljarder människor som spelar videospel på planeten idag – nästan hälften av världens befolkning. Det är en marknad på 200 miljarder dollar och affärerna växte tvåsiffrigt förra året. För att kunna fortsätta växa verksamhet i den takt måste det handla om tillgänglighet. Vi pratar mycket om tillgänglighet av teknik men också affärsmodeller; prenumerationer, annonsfinansierade spel – Jag tycker att mångfalden av enheter och affärsmodeller är bra verktyg för skaparna att fortsätta växa denna verksamhet. ”

Spencer betonade vidare att Microsoft är en liten andel av den $ 200 miljarders marknaden men har åtagit sig att växa snabbare än marknaden. För detta ändamål utvidgar det amerikanska multinationella företaget sina investeringar i tre primära segment; innehåll, molninfrastruktur med Azure och Xbox live-communityn. Eftersom spelmarknaden fortsätter att växa tvåsiffrigt, kommer Microsofts investeringar, uttryckte Spencer förtroendefullt, att hjälpa det att säkra en bredare andel på marknaden.

Microsoft kommer sannolikt inte att minska 30%

Enligt Xbox-chefen tror Microsoft på en skaparledd marknad som fokuserar på att returnera mycket av de genererade intäkterna till skaparna. Det Redmond-baserade företaget kommer därför troligtvis inte att följa Apple i dess fotspår och göra en nedskärning på 30% .

”Vi vet att skaparen måste vara den som lyckas på vår marknad. Det är sant i vår prenumeration, det är helt klart sant i vår butik. Vi tror att demokratisering av innehållet, släpper ut det till fler människor, på mer direkta sätt, från skapare till konsument är en nyckel för oss eftersom Microsoft-skapare har varit vår kärna från början. ”

Microsoft öppnade på $ 257,80 per aktie på måndagen och stängde den ordinarie sessionen till $ 259,89 per aktie. Inklusive prisrörelsen är aktien ungefär 20% högre än hittills efter en årlig vinst på nära 40% år 2020. I skrivande stund värderas Microsoft till 1,95 biljoner USD och har ett pris / intäktsförhållande på 35,28. .

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust