Enligt Credit Suisse är DraftKings-försäljningen överdriven dags att köpa?

Av:
Jun 16, 2021
Listen
  • DraftKings aktie har fallit med mer än 32% sedan den 19 mars.
  • Ett nytt försök till återhämtning gick bet efter att aktiekursen nådde ett motstånd.
  • Credit Suisse-analytiker sa att den aktuella försäljningen av aktien är överdriven. Så är DKNG-aktier ett köp?

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Aktierna i onlinespelföretaget DraftKings Inc. (NASDAQ: DKNG) föll kraftigt igår morgon och utökade måndagsförlusterna innan kursen studsade tillbaka. Aktiekursen föll efter att Hindenburg Research varnade för DraftKings sammanslagning med SBTech, ett annat onlinespelföretag som anklagats för olaglig spelverksamhet.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Credit Suisse lindrade emellertid denna rädsla senare igår och sa att exponeringen för SBTechs affärsrisk är minimal i förhållande till avyttringen av DKNG-aktier. Aktien återhämtade en del av förlusterna för att stänga 4,17% under måndagens stängningskurs.

Är DKNG-försäljningen överdriven?

Copy link to section

Enligt analytiker från Credit Suisse var DraftKings försäljning på måndag morgon överdriven. Företaget sa att ett minimalt värde av DKNG är exponerat för SBTech och tillade att DraftKings köpte företaget på grund av deras spelplattform snarare än dess intäkter. Företaget illustrerade detta genom att konstatera att SBTechs intäkter under 2020 på 105 miljoner dollar motsvarar 1,00 dollar per aktie av DKNG vid 5X intäkterna. Företaget sa:

Även om det inte är idealiskt, skulle ett SBTech-problem i värsta fall inte nödvändigtvis störa speloperationerna idag. Vi skulle använda dagens svaghet som ett tillfälle inför potentiell legalisering i Kanada (senatsmöte idag) såväl som i New York, som båda är katalysatorer för DKNG.

Det tillade också att DraftKings nuvarande spelplattformsleverantör Kambi är en helt separat leverantör av betting-teknik. Därför är risken för exponering för olagligt spel i samband med SBTech minimal i förhållande till försäljningen.

Källa – TradingView

Teknisk översikt

Copy link to section

Tekniskt sett verkar DraftKings aktier försöka studsa tillbaka efter tisdagsmorgonens kraftiga fall. Aktiekursen fortsätter att närma sig de översålda nivåerna på 14-dagars RSI efter en betydande försäljning de senaste två månaderna.

Credit Suisses kommentar kan få investerare att rikta sig till potentiella uppstudsvinster vid 53,10 och 58,23 dollar. Samtidigt kan investerare som valt att gå kort sikta på vinster vid ett fall till 44,13 eller 39,82 dollar.

Slutsats: DraftKings-försäljningen kan vara överdriven

Copy link to section

Sammanfattningsvis har DraftKings aktier fallit med mer än 32% sedan den 19 mars. Aktien sjönk kraftigt igår innan den mäktade med en sen comeback. Credit Suisse-analytiker tror att det nya förvärvet, SBTechs riskexponering för olaglig betting, har minimal inverkan på DKNGs topplinje.

Och när man tittar på spelplattformens intäkter från 2020 på bara 105 miljoner dollar – jämfört med DraftKings intäkter under de senaste 12 månaderna på cirka 838 miljoner dollar – så kan de ha rätt. Därför kan DKNG-aktier förlänga gårdagens comeback de närmaste dagarna.

Aktier & Fonder Nöje & underhållning Nordamerika