Roblox sjunker med 8% efter att ha rapporterat minskad DAU i maj

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 16, 2021
  • Roblox Corp rapporterade att deras DAU i maj var 1,0% lägre än i april.
  • TV-spelutvecklaren förutspår intäkter på upp till 151 miljoner dollar för maj.
  • Roblox aktier föll med 8% under gårdagens efterhandel.

Roblox Corp (NYSE: RBLX) föll med cirka 8% under gårdagens efterhandel efter att de rapporterat att deras dagliga aktiva användare (DAU) minskat i maj. Nyheten kommer en vecka efter att musikförlag stämde Roblox på 200 miljoner dollar för upphovsrättsintrång.

Roblox öppnade på 82,95 dollar per aktie idag och handlas för närvarande för 84,20 dollar per aktie. Tidigare i juni låg aktien på nästan 100 dollar per aktie.

Roblox förutspår intäkter på upp till 151 miljoner dollar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Roblox meddelade att de hade 43 miljoner DAU förra månaden – en nedgång på 1,0% från aprils 43,3 miljoner. Jämfört med maj 2020 hade de ändå 28% fler aktiva användare per dag. Den amerikanska TV-spelsutvecklarens genomsnittlig inkomst per DAU förväntas landa på mellan 5,02 och 5,09 dollar för månaden, vilket motsvarar en nedgång på 3% på årsbasis.

Enligt Roblox uppgick antalet timmar som användarna tillbringade i spelet förra månaden till 3,2 miljarder. De genererade intäkterna kommer sannolikt att ligga på mellan 149 och 151 miljoner dollar.

Roblox är en spelplattform som är gratis att ladda ner. Spelare kan däremot köpa ett brett utbud av digitala föremål i spelet, vilket utgör en inkomstkälla för det San Mateo-baserade företaget. Roblox är främst populärt bland barn och tonåringar och finns på flera plattformar, inklusive Android och iOS.

Roblox börsnoterades i mars via en direkt notering på New York Stock Exchange. Det debuterade med ett pris per aktie på 69,50 dollar och har i dagsläget stigit med cirka 20% sedan dess. I skrivande stund värderas företaget till knappt 50 miljarder dollar.

Roblox VD ser stora möjligheter

TV-spelsutvecklaren rapporterade sitt första kvartalsresultat som ett offentligt företag och kunde uppvisa en betydande intäktstillväxt på årsbasis. Även om resultaten fortfarande var svagare än väntat sa VD David Baszucki:

”Möjligheterna för det vi bygger på Roblox är enorma och vi kommer att fortsätta göra långsiktiga investeringar när vi bygger en mänsklig medupplevelseplattform som möjliggör delade upplevelser bland miljarder användare.”

På årsbasis steg det NYSE-noterade företagets genomsnittliga DAU med 79% under första kvartalet, antalet spelade timmar steg med 98% och genomsnittliga inkomster per DAU ökade med 46%. I en intervju på CNBC:s ”Trading Nation” förra månaden sa sig grundaren av Tradinganalysis.com Todd Gordon vara intresserad av Roblox.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust