Bank of America är fortfarande under press efter FED-mötet

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 18, 2021
  • Bank of Americas aktier föll med mer än 4% igår.
  • Om priset sjunker under stödet vid 38 dollar så kan nästa mål ligga runt 36 dollar.
  • Den amerikanska centralbanken lämnade räntan oförändrad, som allmänt förväntat

Aktierna i Bank of America Corporation (NYSE: BAC) föll med mer än 4% igår och stängde handeln under 40 dollar. För närvarande finns det ingen risk för en björnmarknad, men om priset faller under stödet vid 38 dollar så kan nästa mål ligga runt 36 dollar.

Grundläggande analys: Bank of America fortsätter att svara på sina kunders behov på bästa möjliga sätt

Bank of Americas aktier föll under sitt stöd vid 40 dollar efter Federal Reserves tillkännagivande att de bibehåller sin ultralösa penningpolitik. Den amerikanska centralbanken avslutade sitt penningpolitiska möte i onsdags och lämnade räntan oförändrad, som allmänt förväntat, även om vissa beslutsfattare bedömer att inflationen kommer att accelererade och kan vara mer ihållande än förväntat.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Framstegen vad gäller covid-19-vaccinationerna kommer sannolikt att fortsätta minska effekterna av krisen på ekonomin, och Fed höjde prognoserna för USA:s BNP-tillväxt till 7,0% för 2021. Trots att den amerikanska ekonomin fortsätter att återhämta sig från pandemin meddelade den amerikanska centralbanken återigen att fokus först och främst ligger på att säkerställa att arbetsmarknaden återhämtar sig helt.

Feds ultralösa penningpolitik kommer att fortsätta pressa marginalerna för Bank of America – dock förväntar sig sju Fed-tjänstemän höjningar av räntan under 2022.

”Fed behöver inte vara lika tillmötesgående med sina policyer och den stora debatten är om inflationen är övergående eller inte. Bankerna drunknar i inlåning och reserver medan Fed håller räntorna nere och fortsätter att köpa statsobligationer och hypotekslån. varje månad,” säger Bank of America VD Brian Moynihan.

Bank of America har bevisat sin stabilitet under covid-19-pandemin och kommer sannolikt att öka både intäkterna och marginalen de kommande kvartalen. Bank of America resultat för första kvartalet låg i linje med den allmänna återhämtningen av den ekonomiska aktiviteten. De totala intäkterna hade ökat med 0,2% på årsbasis till 22,82 miljarder dollar, medan GAAP EPS låg på 0,86 dollar (0,20 dollar över förväntningarna).

Den aktuella utdelningsavkastningen ligger på cirka 1,73% och det är också värt att nämna att styrelsen tillkännagav en kvartalsutdelning på 0,18 dollar i april (i linje med föregående). Bank of America fortsätter att svara på sina kunders behov på bästa möjliga sätt och returnerar kapital till sina aktieägare.

Enligt US Community Bank Market Reports är utsikterna för bankavkastning betydligt gynnsammare för närvarande än för bara några månader sedan. Den främsta orsaken till detta är att kreditkvaliteten kommer att fortsätta att förbättras tack vare den snabbare vaccinationstakten och ytterligare statlig stimulans.

Bank of America handlas för närvarande med ett framåtriktat P/E-förhållande på 13,80, det bokförda värdet per aktie är cirka 30 dollar och med ett börsvärde på 354 miljarder dollar värderas aktierna i denna bank rimligt.

Teknisk analys: Bank of Americas aktierna är fortfarande under press

Bank of Americas aktier föll med mer än 4% igår och enligt den tekniska analysen kan priset testa stödnivån vid 38 dollar de kommande dagarna.

Datakälla: tradingview.com

Om priset faller under stödet vid 38 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 36 dollar. Om priset däremot stiger över motståndet vid 42 dollar så skulle det vara en signal att handla Bank of America-aktier, och nästa mål kan ligga runt 44 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust