BitDAO samlar in 230 miljoner dollar genom en Peter Thiel-ledd finansieringsrunda

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jun 18, 2021
  • BitDAO strävar efter att främja massintagande av decentraliserade och tokeniserade ekonomier.
  • Utöver Peter Thiel inkluderade finansiärerna bland annat Alan Howard och Kain Warwick.
  • Med de investerade medlen vill BitDAO finansiera nya anställningar och skapa nya protokoll.

Den decentraliserad autonom organisationen BitDAO har säkrat 230 miljoner dollar via en finansieringsrunda som leds av PayPal-grundaren Peter Thiel. Andra företag som Thiel grundat, som Pantera Capital, Dragonfly Capital och Founders Fund, investerade också i startupen. Enligt uppgift använde företaget dessa medel för att lansera sin DAO, vars syfte är att främja massöverföring av öppen finansiering och decentraliserade tokeniserade ekonomier.

Andra riskkapitalister som var involverade i denna finansieringsrunda var Brevan Howard Asset Managements grundare Alan Howard, Synthetix Kain Warwick, Spartan Group, Jump Capital och Fenbush, bland andra aktörer inom DeFi-sektorn.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den Singapore-baserade kryptobörsen ByBit är också en stor BitDAO-förespråkare som har bidragit till projektet längs vägen mot lanseringen. Enligt uppgift har börsen lovat att bidra med 2,5 baspunkter av sina terminskontrakts handelsvolym till BitDAO:s finansiering. Enligt BitDAO kommer detta bidrag att generera mer än 1 miljard dollar per år.

En filantropisk inställning

BitDAO avslöjade också att dessa återkommande bidrag kommer att tjäna som dess likviditet samt hjälpa till att finansiera utvecklingen av nya protokoll, inklusive decentraliserade börser, utlånings- och syntetiska protokoll.

Utöver att finansiera utvecklingen av nya protokoll vill BitDAO också stödja blockchain-projekt genom att erbjuda bidrag. Dessutom syftar startupen till att stödja befintliga blockchain-projekt via token swaps. Vad gäller BitDAOs ledning avslöjade företagets talesman att de som bäst anställer såväl permanenta team som team med fokus på specifika projekt. Dessa team kommer att bestå av rådgivare från Spartan och Dragonfly och utvecklare från SushiSwap.

Även om BitDAO gör en storstilad entré på DeFi-marknaden så är det en sektor som kämpar för att återhämta sig från den senaste betydande försäljningen på kryptomarknaderna. Enligt data från DefiLlama nådde branschen en topp i mitten av maj med ett totalt låst värde på cirka 158 miljarder dollar. I skrivande stund har DeFi-marknaden en TVL på totalt 118,35 miljarder dollar.

Fler DeFi-startups fortsätter att dyka upp. T.ex. gick NeptuneDAO live med 20 miljoner dollar i april, i hopp om att kunna erbjuda decentraliserade utlåningsprotokoll. På så sätt vill projektet finansiera andra DeFi-plattformar för att de inte ska behöva vända sig till VC när de behöver stärka sina finanser.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust