Roblox aktier stiger efter Cathy Woods köp – läge att investera?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jun 18, 2021
  • Roblox aktie studsade tillbaka med 2,16% igår efter att Cathy Wood köpte ytterligare aktier.
  • Roblox meddelade i tisdags att intäkterna föll med 11% i maj till mellan 216 miljoner och 219 miljoner dollar.
  • RBLX har nu fallit med drygt 15% efter ett rally på 56% i maj. Dags att köpa på dippen?

Aktierna i Roblox Corp (NYSE: RBLX) steg med 2,16% igår morgon efter att Cathy Wood avslöjat att hon ökat sin andel i företaget. TV-spelutvecklaren meddelade i tisdags efter klockan att intäkterna minskade i maj, vilket ledde till ett kursfall med 8% i onsdags.

Roblox är en spännande aktie med hög tillväxt som kämpar för att hålla jämna steg med sina höga förväntningar. Men Cathy Woods ARK Invest såg tydligen den senaste tillbakagången som en möjlighet att utöka sin andel.

Roblox tillväxtutsikter

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Roblox genererar intäkter från Robux-köp, en spelvaluta som spelare använder för att få tillgång till fler funktioner och spel på spelplattformen. Under första kvartalet ökade intäkterna med 140%, främst efter att engagemanget ökat med 98% jämfört med motsvarande period föregående år. Företaget har dock upplevt tre kvartal i rad där engagemanget minskat – en oroande trend för intäktsutsikterna.

Eftersom spelare spenderar mindre tid på plattformen så är de också mindre benägna att spendera pengar på Robux. Det skapar en betydande flaskhals för företagets högsta tillväxt. De kan behöva hitta ett sätt att upprätthålla snabbare engagemangstillväxt under de kommande kvartalen.

Detta kan vara ett tecken på hur stort företaget har vuxit sig. Ju större Roblox blir desto mindre blir sannolikt är de konsekvent kan uppvisa accelererad organisk tillväxt. RBLX-aktierna ser dyra ut med en forward P/E på 101,71. Det väcker frågor om hur lovande företaget är som ett tillväxtbestånd. Analytiker uppskattar att resultatet kommer att minska med 256% i år innan det ökar med 3,18% nästa år.

Källa – TradingView

Teknisk översikt

Tekniskt sett verkar RBLX-aktierna handlas i en fallande kanalbildning på 60-minutersdiagrammet. Aktien studsade tillbaka igår efter att ha nått översålda nivåer på onsdagen. Investerare som satsar på att uppstudsen ska fortsätta kan sikt på vinster vid cirka 89,67 och 94,48 dollar. Å andra sidan kan investerare som vill gå kort satsa på vinster vid cirka 79,88 och 74,91 dollar.

Slutsats: RBLX nuvarande prisfall kommer att fortsätta trots torsdagens rebound

Sammanfattningsvis kommer Roblox-aktier att utöka den nuvarande uppstudsen efter nyheten om att Cathy Wood utökade sin andel. Resultatet för TV-spelutvecklaren kommer dock att minska betydligt i år, enligt analytiker. Det kan potentiellt leda till ytterligare prisfall för RBLX-aktierna. Investerare kan dra nytta av kortsiktiga tillbakadragningar innan aktien når stödnivån vid 75,00 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust