Ska du köpa Hedera Hashgraph? Investera i ett övervakat nätverk

By: Milko Trajcevski
Milko Trajcevski
Milko utnyttjar sin passion för kryptovalutor och gör att investerare lär sig något nytt varje dag. Under sin fritid… read more.
on jun 18, 2021
  • Hedera Hashgraph skapades av Leemon Baird 2010.
  • Lanseringen ägde rum i juli 2017.
  • Nätverket kan hantera 10 000 transaktioner per sekund.

Hedera Hashgraph är ett kryptovalutanätverk med mål att fungera som en plattform genom vilken alla har möjlighet att transakera och distribuera applikationer. Huvudskillnaden är det faktum att en grupp företag övervakar programvaran.

Nätverket har stöd för hög transaktionshastighet för HBAR-kryptovalutan, men endast godkända noder får delta i fastställandet av transaktionshistoriken.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vad gäller dess styrning styrs Hedera Hashgraph av ett organ som kallas Hedera Governing Council, som har till uppgift att driva konsensusnoder som bestämmer transaktionsordern. Det finns många medlemmar i detta råd, inklusive namn som Google och IBM.

HBAR-kryptovalutan används för att driva Hedera Hashgraph-nätverket, vilket innebär att användarna måste köpa tillgången för att kunna utföra transaktioner och driva applikationer. Utbudet av HBAR-tokens är låst till 50 miljarder.

Stödkedjan

Den 25 maj meddelade Animoca Brands att de genom förvärvet av Helix Accelerator hade ingått ett avtal med Hedera Hashgraph om att utveckla distribuerade huvudboksbaserade spelprojekt. De kommer att utveckla och lansera Helix Wrap, som är en oberoende och distribuerad onlinespelplattform. Vid den tidpunkten var HBAR:s värde 0,25 dollar.

Den 15 juni började Bitrue stödja Hedera Hashgraph-nätverket. Med andra ord la de till HBAR-myntet, som driver nätverket, på listan över mynt de stöder. Här låg dess värde på 0,21 dollar.

Med andra ord så ser vi hur företag börjar använda tekniken i praktiken för att utveckla projekt som spel, och vi ser hur HBAR-token stöds av ledande digitala börser. Detta kan leda till ökad popularitet såväl som göra token mer attraktiv eftersom den kommer att ha fler användningsfall.

Ska du köpa HBAR?

I skrivande stund värderas HBAR till cirka 0,21 dollar.

Med tanke på att token används för att utveckla olika tekniker och används i projekt som spel, såväl som att den lagts till på olika kryptobörser den senaste tiden, kan vi se priset gå upp till 0,25 dollar under den kommande månaden.

Med tanke på att HBAR började året på blygsamma 0,03 dollar så har priset hittills sett en exponentiell tillväxt, och det kan vara en lönsam investering på 0,20 dollar om du förväntar dig att priset ska stiga. I slutet av 2021 skulle vi inte vara förvånade att se priset nå 0,30 eller till och med 0,40 dollar, beroende på framgången för de projekt som planeras för nätverket.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust