Därför är Morgan Stanley ”mest positiv” till Facebooks aktie

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 19, 2021
  • Morgan Stanley upprepar FB som det bästa valet bland stora sociala medieaktier.
  • Annonstillväxt kommer att hjälpa Facebook att kompensera för minskat engagemang, enligt analytikerna.
  • Facebook har nu stigit med strax under 25% hittills i år på aktiemarknaden.

Morgan Stanley-analytiker upprepade att Facebook Inc (NASDAQ: FB) är deras favorit vad gäller stora aktier inom sociala medier. I en fredagsanteckning sa de att det Menlo Park-baserade företagets fokus på investeringar och intäktsgenerering kommer att bidra till att upprätthålla styrkan i den post-pandemiska världen. Morgan Stanley sa:

“Vi är fortfarande mest positiva till FB inom de stora namnen inom sociala medier när vi ser deras ledande avkastning, produktinnovation och intäktsgenerering (reels, marknadsplats, shopping osv.), vilket gör det möjligt för dem att navigera genom utmaningar vad gäller engagemang den närmaste tiden.”

Annonstillväxt kommer att hjälpa Facebook kompensera för minskat engagemang

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Morgan Stanley kommer engagemangsminskningen att kompenseras för av ytterligare annonstillväxt under de kommande månaderna.

”Vi noterar också att till och med en liten ökning av annonsflödet för nyhetsflöden kan kompensera för en minskning av engagemanget. Enligt vår bedömning kan kan FB leverera en topplinje med över 16 dollar i gratis kassaflöde per aktie nästa år, vilket banar väg mot vår prognos på 440 dollar (cirka 30% uppåt),” sa de.

När människor fortsätter att vaccineras världen över så kommer sannolikt närvaron på sociala medier att minska. För att slå marknadsuppskattningar under andra kvartalet måste Facebook fokusera på innovation och annonsprissättning/ROI för att öka annonstillväxten, enligt Morgan Stanley. Analytikerna sa:

”Det kommer att bli allt viktigare för sociala plattformar att fortsätta utveckla produkter (social shopping, kort video, kartor etc.) som driver engagemang och levererar mätbar annons-ROI som direkt kopplar annonsdollar till transaktioner. Det är inte en ny dynamik men har ökande betydelse för att möta eller slå framtidsprognoserna.”

Facebooks senaste AI upptäcker deepfakes

I relaterade nyheter meddelade Facebook igår att de arbetar med Michigan State University för att utveckla ett nytt AI-system som framgångsrikt upptäcker deepfakes.

Facebook föll med drygt 0,5% när aktiemarknaden öppnade igår och sedan med ytterligare 1% under dagen. Aktien handlas nu för 329 dollar per aktie, vilket kan jämföras med betydligt lägre 269 dollar per aktie i början av året.

Facebook steg med mer än 30% på aktiemarknaden ifjol. I skrivande stund har det amerikanska företaget ett börsvärde på cirka 942 miljarder dollar och ett P/E-förhållande på 28,45. Förra veckan meddelade Facebooks vice vd för globala marknadsföringslösningar, Carolyn Everson, sin avgång från företaget.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust